Forum MoskeeWijzer DeKoraan Islam Boeken Islam agenda

MCiG start met campagne 'Stop Islamofobie'

In een tijd waar technologie, multimedia en wetenschap bijna zijn piek heeft bereikt zou je verwachten dat ook de mens erop vooruit gaat. Het tegendeel blijkt echter waar te zijn in de twintigste eeuw. Het begon allemaal in 2004. Frankrijk voerde een hoofddoekverbod in op scholen. Dit was echter niet voldoende voor hen, daarom besloot Frankrijk er een paar schepjes bovenop te doen. Het gebed op straat en de boerka werd ook verboden. Degenen die zich er toch toe wagen de boerka in het openbaar te dragen krijgen vandaag de dag een boete ten laste gelegd.

Als lidstaat van de EU vond België het zonde om achter te blijven. Zodoende besloot België in de voetsporen te treden van Frankrijk en werd het volgende verbod op de boerka ingevoerd. Als moslims hebben wij toe gekeken terwijl deze landen stapsgewijs enkele aspecten van de Islam probeerden weg te kapen. We zagen het als een ver van mijn bed show. Iets dat ver weg is en niet direct met ons te maken heeft. Terwijl we juist moesten beseffen dat een aanval waar dan ook op de Islam, effect heeft op de moslims wereldwijd. Immers, ons zwijgen is tegelijkertijd onze instemming.

Na Frankrijk en België heeft ook buurland Nederland besloten een boerkaverbod in te voeren. Van een ver van mijn bed show kunnen we niet meer spreken. Dus wanneer staan we op en zeggen we, tot hier en niet verder? Als moslims dragen we een gezamenlijke verantwoordelijkheid om de religie van Allaah te verdedigen en te beschermen. Dit is niet het moment van passiviteit. Dit is niet het moment om achterover te leunen en te zeggen, 'Het gaat mij niks aan, want ik draag geen boerka.' Als moslims hebben we er allemaal mee te maken, want de boerka is een onderdeel van onze religie.

Er zal geen enkel land in de wereld zijn die de Islam in één keer in totaliteit zal verbieden. Dit zal tot heftige reacties, emoties en gevolgen leiden. Maar een stapsgewijze procedure blijkt effectief en makkelijk. Waarom? Omdat we er als moslims niet teveel aandacht aan zullen schenken. Maar, vandaag het boerka verbod, morgen de hoofddoek, dan de Koran, vervolgens het gebed in het openbaar, dan in de moskeëen en dan.. en dan.. Zo kan het rijtje aangevuld worden. Dit kunnen wij nimmer accepteren.

Boerkaverbod

Daarom is Moslim Collectief in Gorinchem (MCiG) reeds begonnen met een campagne tegen het boerkaverbod. De campagne heet, 'Stop Islamofobie'. Met Islamofobie doelt men op de onterechte angst jegens de Islam en haar facetten. Het doel dat MCiG wil bereiken met deze campagne is het verspreiden van bewustwording en juiste kennis over de Islam. Zij roepen tevens de moslims op om wakker te worden, de handen ineen te slaan en te beseffen dat een aanval op de boerka een aanval is jegens de Islam en de moslims. En dat wij ons niet langer passief kunnen opstellen. Daarom zeggen we, tot hier en niet verder.

Laatst gewijzigd op dinsdag 18 oktober 2011 19:36

Geefeen reactie

Simpele HTML codes zijn toegestaan.