Forum MoskeeWijzer DeKoraan Islam Boeken Islam agenda

Orro Energy investeert in een multiculturele samenleving



Orro Energy is een energiebedrijf dat is opgericht door rasondernemer Celal Oruç. Hij maakte al eerder het bedrijf Ortel Mobile tot een succes en startte in 2009 een nieuw bedrijf om voor een breed publiek energie te leveren. Het motto van Orro is dat iedereen recht heeft op voordelige energie, met een klantenservice die hem of haar begrijpt en een rekening die duidelijk leesbaar is. In een multiculturele samenleving is daarom aandacht besteed aan meertaligheid in de klantenservice en een factuur en overige communicatie in de taal die de klant het liefste heeft.


Daarmee is Orro de eerste energieleverancier die met haar marketing actief gebruik maakt van de verschillen in de maatschappij. De Turkse, Marokkaanse, Surinaamse, Chinese, maar ook de Franstalige, Engelstalige, Duitstalige en uiteraard de Nederlandstalige klant mag zich weer koning voelen met deze vorm van extra aandacht.


Met de nieuwe Offerfeest actie zet Orro Energy een volgende stap om met name de moslimgemeenschap in Nederland aan te spreken. Dat dit belangrijk voor Orro is moge evident zijn. De moslimgemeenschap in Nederland bestaat uit bijna een miljoen potentiele klanten. Voor deze actie heeft algemeen directeur Peter Berg (voorheen marketingmanager van Eneco installatiebedrijven) bekendgemaakt dat de organisatie voor elke nieuwe klant een bedrag van 150 euro overmaakt aan één van de goede doelen die aan deze actie zijn verbonden.


De klant mag kiezen voor een donatie aan Maroc Relief, een hulporganisatie die zich inzet voor de arme en achtergestelde mensen in Marokko, Hasane een organisatie die zich bezighoudt met qurbani projecten, waterputten en weeskinderen, en als derde organisatie Hulp Medet Intercontinental, die zich inzet voor een leefbare samenleving en vreedzame ontwikkeling in Nederland.


Bron: Moslimvandaag

Geefeen reactie

Simpele HTML codes zijn toegestaan.