Forum MoskeeWijzer DeKoraan Islam Boeken Islam agenda

Moslims in hoogste toren ter wereld eten later

De Burj Khalifa is met 828 meter het hoogste gebouw ter wereld. © reutersHet geduld van Moslims die in de hoogste toren van de wereld wonen wordt op de proef gesteld. Zij moeten tijdens de Ramadan langer wachten tot ze aan hun maaltijd mogen beginnen. En dat heeft alles te maken met de zonsondergang.

De toren Burj Khalifa in Dubai telt maar liefst 160 verdiepingen. Moslims die een huis bezitten boven de 80ste verdieping wachten langer tot de zon ondergaat, namelijk twee minuten langer dan bewoners onder hen.

Nog meer pech hebben Moslims die boven de 150ste verdieping wonen, zij zien de zon drie minuten later ondergaan.

Moslims die tijdens Ramadan een vliegtuig instappen hebben ook te maken met een verwarrende zonsondergang en opkomst

1 Reactie

  • Reactie Link Marcus posted by Marcus

    4 Rahma:@ Expat: binnen de9 islam kenenn we 5 zuilen, waarvan vasten er e9e9n van is. Deze zuilen zijn ook plichten die ieder moslim behoort na te komen. Echter kan ieder moslim voor zichzelf bepalen of hij/zij meedoet met het vasten. Er is geen dwang binnen het geloof. Met andere woorden de9 islam bestaat als we het hebben over zaken/handelingen/daden die duidelijk in betrouwbare bronnen (koraan en overleveringen van profeet vrede zij met hem) worden aangegeven als verplichting. Maar aan de andere kant kan ieder moslim voor zichzelf bepalen wel of niet aan een bepaald verplichting(en) te houden.Internationale organisatie voorMensenrechten (Duitsland):Tijdens de Ramadan zijn er in Egypte speciale regels van kracht; men dient zich niet alleen aan de vastengeboden te houden, de regering negeert een maand lang de zomertijd. Daardoor gaat de zon een uur eerder onder, wat de islamitische gelovigen het vasten vergemakkelijkt ”“ na zonsondergang is de consumptie van spijzen, dranken en tabak toegestaan. Tegelijkertijd dreigen er strenge straffen voor vastenbrekers.In de zomer van vorig jaar zou het Egyptische ministerie van binnenlandse zaken voor het eerst een campagne hebben gehouden voor de naleving van het vasten.Opvallend ook dat in mijn praktijk (sociaal raadsman) het in augustus normaal gesproken een zeer rustige maand isomdat de meeste (arme) klanten in Marokko vakantie vieren.Nou, vergeet die rust maar dit jaar.

    maandag 08 oktober 2012 19:28

Geefeen reactie

Simpele HTML codes zijn toegestaan.