Forum MoskeeWijzer DeKoraan Islam Boeken Islam agenda

Verslag: “De 5e Nationale Bekeerlingendag” #5eNBD

Op Zondag 6 Mei 2012 was het dan eindelijk zover, we maakten ons op voor; De 5de Nationale Bekeerlingendag in de Omar Al Farouq Moskee te Utrecht, met meer dan 1500 aanmeldingen via de bekeerlingendag website wisten we dat ons een drukke maar met de wil Allaah vooral een geweldige dag te wachten stond.

 

Voor de 5de keer slaan OntdekIslam en het Landelijk Platform Nieuwe Moslims de handen ineen en organiseren samen ‘De 5de Nationale Bekeerlingendag.’ Na weken van goede en soms ook spannende voorbereidingen tussen OntdekIslam, het Landelijk Platform Nieuwe Moslims en het bestuur van de Omar Al Farouq Moskee was het vandaag dan eindelijk zover; dit geweldig evenement waarop 'nieuwe moslims' elkaar ontmoeten, naar lezingen luisteren, ervaringen uitwisselen, inspiratie opdoen, of gewoon gezellig samenkomen ging van start.

 

 

Samen hebben we het voor elkaar gekregen om een aantal zeer bijzonder sprekers uit te nodigen waaronder onze hoofdgast; Dr. Jamal Badawi, oa lid van ‘European Council for Fatwa and Research’. Met meer dan 1500 aanwezigen en een geweldige sfeer aan samenhorigheid opende onze host van vandaag; bestuurslid van het LPNM, Nourdeen Wildeman deze bijzondere dag.        

 

Zoals op elk evenement openen we ook vandaag met een recitatie uit de heilige Quraan, deze mooie taak was vandaag voor bestuurslid van de Omar Al Farouq moskee, Ayyoub Ouali. Net als voorgaande jaren is ook dit jaar de voorbereiding onder voorzitterschap van Jacob van der Blom uitgevoerd, ook bekend als voorzitter van het Landelijk Platform Nieuwe Moslims.

 

 

Farouq Al Zouman was de eerste die rentree mocht maken met een zeer indrukwekkende en inspirerende presentatie over zijn avontuurlijke beklimming op de Mount Everest. Nog meer bijzondere sprekers die deze dag aan het woord kwamen waren; AbdulWahid Pedersen over het huwelijksleven van Moslims, Imaam Ronald Kroon over de Islamitische wetgeving, Muslim Belal met spokenword, Dr. Jamal Badawi over bekeerlingen in het westen, en Imaam Khalid Ben Haddou die ook nog eens de dag afsloot met een super mooie du’a.

 

 

Ieder sprak op zijn manier de bezoekers toe over hedendaagse vraagstukken waar we dagelijks mee te maken krijgen. Net als voorgaande jaren werden ook vandaag meerdere geloofsgetuigenissen; ‘Sjahada’s’ afgelegd, 12 zusters en 3 broeders spraken de geloofsgetuigenis uit. 1500 aanwezigen mochten getuige zijn van dit bijzonder en emotioneel gebeuren. Bij deze feliciteren wij onze nieuwe moslims nogmaals en heten wij ze een warm welkom in Islaam!

 

Ook zijn we erg trots op onze gebaren tolken die er ook dit jaar in slaagden om aanwezig te zijn voor onze dove zusters en broeders die ook in grote getale aanwezig waren. Tussen de lezingen door werden ook informatieve presentaties gegeven door verschillende organisaties, waaronder; WaaromIslam, Stichting Al Quds, Moslim Media, het LPNM en Second Chance Support.

 

 

Naast leerzame lezingen was er doorgaans de gehele dag de mogelijkheid om de Bazaar met verschillende stands te bezoeken, waaronder stands met; hapjes, maaltijden, henna, kledij, kalligrafie, boeken, honing, verzorgingsproducten, etc. Net zoals op elk evenement van ons was ook IslaamTV de gehele dag aanwezig om al het moois op beeld vast te leggen en waarvan heel binnenkort een videoverslag online zal verschijnen. Als afsluiting van de dag stond Dr. Jamal Badawi op het programma voor de vraag en antwoord sessie waar vele vragen van de bezoekers zijn behandeld.

 

 

Naast het oprecht danken van Allaah, gaat onze speciale dank uit naar alle gastsprekers en allen die trouw aanwezig waren op deze mooie en sfeervolle dag, alle vrijwilligers, de bestuursleden van de Omar Al Farouq Moskee, AbdelMajied Khairun, IslaamTV, en ieder die heeft bijgedragen om deze dag tot een geweldig succes te maken. In het bijzonder gaat onze dank ook uit naar het CMO en de Islamitische Universiteit van Europa voor hun aanwezigheid, waarbij de heer Driss Boujoufi namens laatstgenoemde gedurende de dag aanwezig was.

 

 

Daar waar ruim 75% van de bezoekers bestond uit vrouwen, is het ook belangrijk om te benadrukken dat ook in de organisatie de vrouwen vertegenwoordigd waren. Dankzij jullie allen was de sfeer fantastisch en kijken we met veel vreugde uit naar volgend jaar en we hopen met de wil van Allaah dat we jullie allen volgend jaar opnieuw mogen verwelkomen.

 

Moge Allaah jullie allen beschermen en van jullie houden!

 

Vrede zij met jullie allen,

 

Team Ontdek Islam & Team Landelijk Platform Nieuwe Moslims

Laatst gewijzigd op woensdag 16 mei 2012 10:29

Geefeen reactie

Simpele HTML codes zijn toegestaan.