Forum MoskeeWijzer DeKoraan Islam Boeken Islam agenda

Van Vincent, naar Youssef Uitgelicht

Vincent's bekering tot de Islam

‘Mijn vrienden zagen me stralen toen ik de Shahada uitsprak, zo voelde het ook voor mij’

Vincent bekeerde ruim drie jaar geleden in de Moskee Al-Fath, in Woerden. Hij werd uitgenodigd door één van zijn vrienden tijdens de Radaman. Daar kwam hij voor het eerst in aanraking met de Islam. Hij voelde meteen de warmte van de harten van de moslims en de gezellige sfeer gaf hem een positief gevoel. Nadat Geert Wilders de film ‘Fitna’ uitbracht, wist hij meteen dat het niet klopte met zijn ervaringen met zijn moslimvrienden.  Hij begon zich te verdiepen in de Islam…

Van Vincent, naar Youssef


Toen ik een jaar of 14/15 was, leerde ik een paar Marokkaanse jongen kennen die bij mij in de buurt woonden. Ze waren van huis uit allemaal moslim. De één deed wat meer aan zijn geloof dan de ander.


Van de maand Ramadan had ik wel eens wat over gehoord, maar nog niet van dichtbij meegemaakt. Ik kwam voor het eerst in aanraking met de islam toen ik door een van mijn vrienden werd uitgenodigd om bij hen thuis te komen eten. De warmte en gezelligheid die aanwezig is tijdens de ramadan heeft mij gelijk een positief gevoel gegeven.


Rond de periode van de Ramadan, kwam de film van Geert Wilders (Fitna) ter sprake in de media. Er werd veel kritiek geleverd over de Islam. Maar voor mijn gevoel klopte dit niet. Dit beeld van de moslims kwam niet overeen met het beeld dat ik van de moslims heb. Dit zag ik niet in de godsdienst van mijn vrienden terug.


Ik ben er wel altijd van overtuigd geweest, dat god bestaat. Ik was er alleen niet bewust mee bezig. De ramadan gaf mij het zetje dat ik nodig had. Ik begon me steeds verder in de Islam te verdiepen. De moskee gaf mij een gevoel van thuis zijn. De boeken gaven mij de kennis die ik nodig had.


De shahada uitspreken is ongetwijfeld een van de mooiste momenten uit mijn leven geweest. Aan mijn keus heb ik geen moment meer getwijfeld. Uiteraard heeft iedereen wel zo zijn sterke en zwakkere momenten in het leven. Ik ook, maar ben er van overtuigd dat de Islam ook de waarheid voor mij is.


Er zijn momenten geweest die mij heel erg hebben aangegrepen, zoals het gebed wat ik al eerder vertelde.  De intensiteit die beleefd word tijdens het gebed is erg mooi om mee te maken. Ook tijdens de ramadan op de avond waar er gesproken word over de hel en mensen stilstaan bij hun zondes is erg aangrijpend. Je ziet hier mensen echt huilen en dit doet zeker iets met je.


Mijn persoonlijkheid is door mijn bekering niet zoveel veranderd. Maar meer mijn omgang met mensen en de natuur. Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven, maar op een positieve manier.


Thuis kregen mijn ouders door dat ik de laatste tijd heel erg met de Islam bezig was.


Mijn moeder had er geen problemen mee. Mijn vader reageerde helaas anders.


Van zijn gezicht kon je aflezen hoe boos hij was. Hij wilde geen boeken over de islam in zijn huis vinden.


Toen hij hoorde dat ik tot de islam was bekeerd was hij heel erg geschrokken. We hebben hierdoor nogal heftige ruzies gehad. Maar alhamdoullilah, geduld is een schone zaak. Ruzies werden algauw minder.


Klik hier voor het complete verhaal van Vincent

 

Door: Hiwi Abdel Jabbar

Laatst gewijzigd op zondag 08 april 2012 08:10

1 Reactie

  • Reactie Link Bernard posted by Bernard

    Alle lof zij Allah.

    donderdag 19 april 2012 08:12

Geefeen reactie

Simpele HTML codes zijn toegestaan.