Forum MoskeeWijzer DeKoraan Islam Boeken Islam agenda

Tara’s bekering

‘Niets hield mij meer tegen’


Tara Glijn, een jonge meid van 16 jaar, bekeerde eind april 2011 in de moskee in Zuilen. Via haar islamitische vriendinnen kwam ze in contact met de Islam. Sindsdien is haar leven totaal veranderd en verdiept ze zich nog elke dag in haar godsdienst.


Door haar bekering tot de Islam, kwam ze in strijd met haar moeder. Acceptatie, begrip en respect waren, in een zware tijd voor haar, maar moeilijk te krijgen van haar omgeving.

Kort geleden raakte ik in contact met Tara en was heel erg benieuwd naar haar verhaal en waarom zij juist op zo een jonge leeftijd is bekeerd tot de Islam.Hoe kwam je tot het besef, dat de Islam ook de waarheid voor jou kan zijn?

“Ik hoorde de imam in de moskee spreken, ik hoorde zijn preek, toen had ik echt het gevoel van dit wil ik ook, het raakte me ook heel erg en ik dacht dat dit ook de waarheid voor mij zou zijn.”


Wat voelde je tijdens het lezen over de Islam?

“Alles wat ik las over de islam kon ik me heel goed in vinden, ook bekeringsverhalen van anderen. Ik voelde eigenlijk hetzelfde. Dus ik had niet echt meer iets wat me weerhield van de Islam.”


Hoe reageerden je ouders, toen je er voor uit kwam moslim te worden?

“Ze waren echt heel erg geschrokken toen ik ze vertelden dat ik de islam wou volgen. Dit hadden ze dan ook nooit verwacht en al helemaal niet van mij, omdat ik met modellenwerk bezig was. Mijn moeder probeerde mij van gedachten te doen veranderen door negatieve dingen te zeggen over de Islam, althans zo voelde het voor mij. Bijvoorbeeld dat vrouwen onderdrukt zouden worden. Mijn vader heeft me daar vrij in gelaten. Mijn zus heeft het ook moeilijk gehad met mijn beslissing, maar ze respecteerde het en maakt af en toe grapjes over mijn bekering. Maar ik weet dat ze er niks mee heeft, maar wel weet dat ik toch bij mijn standpunt blijf en daarom respecteert ze het ook eerder.

Ik weet diep in mijn hart dat mijn moeder het liever niet had gewild, maar ze vertelt mij dat ze het nu wel accepteert maar het lastig vindt om het te respecteren en begrijpen. Ondanks alles ben ik mijn ouders erg dankbaar voor hoe ze er mee om gaan, want het had ook anders kunnen zijn…”


Wat zijn de meest emotionele momenten tijdens deze verandering in je leven?

“Tijdens het bidden werd ik, vooral in het begin, heel emotioneel en moest dan ook wel eens huilen. Niet van verdriet maar het gebed raakte me zo erg.”


Wat zou jij tegen een ander willen zeggen, die ook overweegt moslim te worden?

“Ik zou tegen degene die willen bekeren zeggen dat ze vooral aan zichzelf moeten denken, dit heb ik zelf ook erg vast gehouden. Ik bedacht mij dat als ik dood ben of als ik de enige op de wereld was wat voor beslissing ik dan zou nemen. Uiteindelijk zijn de mensen om je heen alleen maar tijdelijk behalve je familie. Probeer het je familie dan ook goed uit te leggen en het rustig aan te doen zo kunnen ze er makkelijker aanwennen.

Voor degene die net bekeerd zijn, is het denk ik goed om je echt aan je geloof vast te houden en dit rustig aan op te bouwen als je het moeilijk hebt onthoud wat voor beloning je zal krijgen van Allah, maar hou wel rekening met je familie en probeer er gewoon over te praten met je ouders en vergeet vooral niet dat je nooit alleen bent in het geloof!”


Klik hier voor het complete verhaal van Tara Glijn.


Door: Hiwi Abdel Jabar

Laatst gewijzigd op dinsdag 13 maart 2012 20:46

3 reacties

 • Reactie Link Adnan posted by Adnan

  [email protected], dat klopt wel zo'n beetjein '94 ging ik naar Israelin 07 kwam ik terug.God, het is een ander leven.Niet bang zijn voor de kneirkksHet is spelderde oog van Juul Kraijerze laat je nog een dimensie zien..

  vrijdag 11 mei 2012 02:15
 • Reactie Link louisa posted by louisa

  erg mooi en vanuit het hart
  ik heb mijn hart er ook aan gegeven moet alleen de bekering nog doen maar dat ik het alleen doe vind ik dit best moeilijk omdat ik niet persies weet waar ik moet bekeren bv moskee en als vrouw zijnde niet zomaar naar binne loop ben er nog nooit geweest maar lijkt me zn mooi gevoel

  zondag 22 april 2012 20:21
 • Reactie Link Bernard Sinnaghel posted by Bernard Sinnaghel

  Prachtige getuigenis.

  Mvg.

  Bernard.

  dinsdag 17 april 2012 12:59

Geefeen reactie

Simpele HTML codes zijn toegestaan.