Forum MoskeeWijzer DeKoraan Islam Boeken Islam agenda

Rapper Mos Def kiest voor nieuwe naam

Rapper Mos Def gaat Prince en Puff Daddy achterna. De 37-jarige Amerikaan is zijn artiestennaam beu. Vanaf volgend jaar wil hij door het leven gaan als 'Yasiin'.

 

Mos Def, die eigenlijk Dante Terrell Smith heet, vertelde in een interview met MTV dat hij eind 2011 afscheid neemt van zijn naam. 'Mos Def is de naam die ik door de jaren heen heb opgebouwd. Het is de naam die ik op straat kreeg en ik heb er heel wat mee gedaan, maar het is tijd om uit te breiden en verder te gaan', klinkt het.

 

Yasiin is de titel van het 36ste hoofdstuk in de Koran. De rapper bekeerde zich in zijn tienerjaren tot de islam. 'Ik wil niet meer werken met een pseudoniem of een onderscheid tussen hoe ik mezelf zie en hoe ik bekend sta', vertelt hij.

 

Mos Def brak in 1998 door toen hij samen met collega-rapper Talib Kweli het album 'Black Star' uitbracht. Een jaar later volgde zijn eerste soloplaat 'Black on Both Sides'. Intussen heeft de rapper al vier eigen albums op zijn actief en bouwde hij ook een acteercarrière uit. Zo was hij onder andere te zien in 'The Hitchhiker's Guide to the Galaxy' en '16 Blocks'.

 

Bron: Nieuwsblad

Laatst gewijzigd op zaterdag 10 september 2011 20:50

Geefeen reactie

Simpele HTML codes zijn toegestaan.