Forum MoskeeWijzer DeKoraan Islam Boeken Islam agenda

Van MTV naar Mekka: De bekering van een MTV-presentatrice

Van MTV naar Mekka is het buitengewoon boeiende levensverhaal van de voormalige MTV-presentatrice over haar bekering tot de islam.


Aan het begin van de jaren negentig was Kristiane Backer (1965) een van de eerste presentatoren van MTV Europe. Ze interviewde grote artiesten en momenteel presenteert ze een maandelijks programma voor het Duitse Travel Channel en ´Matters of Faith´ op Ebru tv. Voor haar tv-werk kreeg ze de meest prestigeuze Duitse tv-prijs, de ´Golden Camera´. Kristiana woont en werkt in Londen. Kristiane Backer is maandag 5 en dinsdag 6 september in Nederland. Op maandag 5 september wordt ze op het festival Manuscripta geinterviewd door schrijfster Najoua Bijjir.


Backer vertelt op een subtiele, inspirerende en levendige manier over haar leven als moslima, maar ook over haar ontmoetingen met beroemde popsterren zoals David Bowie, Bob Geldof en Lenny Kravitz. Nadat Kristiane Backer jaren presentratrice van MTV Europa was en vele grootheden uit de muziekbusiness had geinterviewd ontmoette ze de beroemde Pakistaanse cricketspeler Imran Khan en reisde ze naar Pakistan, waar ze een geheel andere wereld leert kennen: die van de islam.


In plaats van popsterren ontmoette ze mannen en vrouwen wier leven gedomineerd werd door hun liefde voor God. Ze begon de Koran en boeken over de islam te bestuderen en toen ze haar ware spirituele weg had gevonden, bekeerde ze zich, in een Londense moskee. In deze biografie beschrijft Kristiane Backer het verhaal van haar bekering en vertelt ze hoe het geloof haar innerlijke vrede gaf en een doel in haar leven, waarnaar ze zo lang gezocht heeft.


Met Van MTV naar Mekka hoopt Kristiane Backer een bijdrage te leveren aan het wederzijds begrip tussen de islam en het westen, om een maatschappij te verwezenlijken die is gebaseerd op respect en op harmonieus samenleven.


Bron: Uitgeverij Artemis

Laatst gewijzigd op donderdag 08 september 2011 08:21

Geefeen reactie

Simpele HTML codes zijn toegestaan.