24 augustus

Frankrijk: meer praktiserende moslims dan praktiserende katholieken

Er worden meer islamitische moskeeën in Frankrijk gebouwd dan katholieke kerkgebouwen. Er zijn meer praktiserende moslims (2,5 mln.) dan praktiserende katholieken (1,9 mln.).


Op dit moment zijn er 150 moskeeën in aanbouw, volgens Maohammed Moussaoui, de voorzitter van de Franse Raad van Moslims (CFCM), die een interview gaf aan de Franse radiozender RTL. Het afgelopen decennium is het aantal moskeeën in Frankrijk

De grote moskee van Parijs

verdubbeld naar 2000. Een nieuwe verdubbeling naar 4000 zou echter nodig zijn.


De katholieke Kerk heeft echter maar 20 nieuwe kerken gebouwd in het afgelopen decennium en er meer dan 60 gesloten, die vaak een nieuwe bestemming kregen als moskee. Dat blijkt uit onderzoek van de katholieke krant La Croix.


Het Hudson Institute in New York wijdt op zijn website een artikel aan deze cijfers en concludeert dat zij empirisch bewijs vormen dat de islam goed op koers ligt om de dominante religie van Frankrijk te worden. Het Amerikaanse instituut wijst erop dat moslims in Frankrijk ook steeds assertiever worden en zelfs al om lege kerken vragen om de verkeersproblemen op te lossen die door het islamitische gebed ontstaan. Moslims hinderen elke vrijdag het verkeer in Parijs door op straat te bidden. Zij voeren aan dat dit noodzakelijk is vanwege een gebrek aan moskeeën.


Bron: Katholiek Nieuwsblad

Laatst gewijzigd op woensdag 24 augustus 2011 11:46
terug omhoog