Forum MoskeeWijzer DeKoraan Islam Boeken Islam agenda

College: 'Gratis parkeren staat los van ramadan'

BERGEN OP ZOOM - Sinds kort blijven de slagbomen op het Pastoor Joorenplein 's avonds laat en 's nachts open en dan kan er gratis geparkeerd worden.

Maar dat is niet gedaan om moslims te gerieven, die tijdens de ramadan de nabijgelegen Marokkaanse moskee aan de Oude Stationsweg willen bezoeken.

Dat benadrukt het college van B en W nog maar eens in zijn antwoord op vragen van de BSD-fractie. Die had om gratis openstelling 's avonds en 's nachts tijdens de ramadan gevraagd, vooral om de buurt te bevrijden van parkeeroverlast door de moskeegangers.

Inderdaad blijven de slagbomen sinds begin deze maand tussen 22.00 en 6.00 uur open, maar dat dat samenvalt met de islamitische vastenmaand is louter toeval, bezweert het college. Dat heeft het parkeren op het Joorenplein in de late avond en nacht alleen (en als proef) gratis gemaakt om het betaald-parkeerregime daar gelijk te trekken met dat elders in de stad.

Het vermeende 'ramadanparkeren' was voor de PVV in de Tweede Kamer zelfs reden om boze vragen te stellen aan het kabinet.

Geefeen reactie

Simpele HTML codes zijn toegestaan.