11-1-2020 Islamitische etiquette, 5wkse cursus, te Rotterdam

Avatar gebruiker
Ayasha
Forum Beheerder
Forum Beheerder
 
Berichten: 40030
Geregistreerd: do _13-_okt-_2005ah, 13-10-2005ad, 1:10 pm

11-1-2020 Islamitische etiquette, 5wkse cursus, te Rotterdam

door Ayasha » ma _6-_jan-_2020ah, 6-1-2020ad, 9:55 pm

Afbeelding

“De beste van jullie, zijn de beste in etiquette” – Profeet Mohammed ﷺ
[Bukhari]

Binnen de islam wordt er veel nadruk gelegd op het hebben van een goede etiquette, ook wel Akhlaq, gedragscode of hoffelijkheid genoemd. De Profeet ﷺ zei zelfs: “niets weegt zwaarder op de weegschaal dan een goed karakter.”[Bukhari]. In het dagelijks leven worden wij vaak geconfronteerd met verschillende normen en waarden over wat nu een goed karakter inhoudt en hoe wij deze moeten invullen. Wanneer ben je nu te hard en wanneer ben je juist te zacht? Welk gedrag moet ik nou in welke omstandigheid toepassen? Wat is nu precies een gezond fatsoen volgens de Islam?

Vanaf zaterdag 11 januari gaan wij 13 lesuren, verdeeld over 5 intensieve weken lang op traditionele wijze met shaykh Mhamed Aarab uitgebreid in op de Islamitische Etiquette, waarin wij ons verdiepen in de juiste omgangsvormen, karakter, gedragscode en fatsoenlijkheid. De cursus Islamitische Etiquette zal gebaseerd zijn op het befaamde boekwerk ‘Makarim al-Akhlaaq’ van de welbekende imam al-Tabarani, Allah genadige hem. Inschrijven via tiny.cc/islametiquette

INHOUD CURSUS
Deze cursus is intensief ontworpen: een zogenaamde stoomcursus dat zowel klassikaal als online gevolgd kan worden. Hoewel we de stof vrij diep zullen behandelen, houden wij er ook rekening mee om de cursus zo makkelijk mogelijk volgbaar te maken zodat deze door eenieder gevolgd kan worden.

Het bijzondere van deze cursus is dat het een combinatie tussen traditionele en academische structuur heeft. De studenten krijgen les uit een traditioneel boekwerk via een traditioneel raamwerk, maar hebben interactie met de docent op academische basis. De student behandeld hierin bijvoorbeeld:
- Islamitische normen en waarden (moraal)
- emotionele volwassenheid
- gedragscode
- De correcte karaktereigenschappen
- omgangsvormen
- welk gedrag bij welke situatie
- Zedelijkheid
- Hoe eigen negatief gedrag te temmen
- En nog veel meer

DOEL van de CURSUS
Het doel van deze cursus is om op basis van een traditioneel raamwerk onszelf te transformeren naar een beschaafdere, fatsoenlijkere en een emotioneel volwassenere versie van onszelf, om zo te komen tot de personen waarover de Profeet ﷺ heeft gezegd: “degenen die het meest geliefd zijn bij mij en het dichtst bij mij zullen staan op de Dag des Oordeels , zijn degenen met het beste karakter” [Tirmidhi]

LITERATUUR
De literatuur dat wij voor deze cursus gebruiken is het boekwerk Makarim al-Akhlaq van imam al-Tabarani. Het boekwerk staat bekend als een betrouwbaar beknopte, maar toch intensieve literatuur omtrent de juiste omgangsvormen, gedragscode en wat nu kenmerkend is aan een uitmuntend karakter.

ONLINE
De cursus is online te volgen tegen een gereduceerd tarief. Ook klassikale studenten kunnen live meekijken. De lessen kunnen altijd naderhand teruggekeken worden op elk gewenst moment door zowel online als klassikale studenten.

KORTINGEN
- Vroegboekkorting:
Wanneer je je definitief inschrijft vóór woensdag 08 januari, ontvang je 14% korting op de cursuscontributie

- Extra korting: wanneer je de cursus ‘Dit is Mohammed ﷺ hebt gevolgd (of besteld), ontvang je nog eens 20% extra korting op de cursus

INSCHRIJVEN
tiny.cc/ tiny.cc/islametiquette
Indien er problemen zijn met inloggen, stuur een mailtje naar [email protected] onder vermelding van uw gebruikersnaam en emailadres waarmee u hebt aangemeld.

www.islamboeken.nl

Keer terug naar Archief Aankondigingen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast