DNA in de Koran.

Besprekingen of vragen over teksten uit de Edele Koran
Avatar gebruiker
Abdul Malik
Forum Beheerder
Forum Beheerder
 
Berichten: 3880
Geregistreerd: vr _23-_jan-_2009ah, 23-1-2009ad, 8:15 am

DNA in de Koran.

door Abdul Malik » za _24-_sep-_2022ah, 24-9-2022ad, 7:16 am

Bismillah!

Allah :swt: zegt in de Koran het volgende:

مِن نُّطۡفَةٍ خَلَقَهُۥ فَقَدَّرَهُۥ

Hij heeft hem uit een druppel geschapen en hem daarna in de juiste verhouding gevormd. (Koran 80:19)

Als we in de tekst kijken dan vinden we de term فَقَدَّرَهُ / FAQADDARAHU . En deze term alleen al betekend meerdere dingen in zijn uitleg. Het stamt af van قدر / QADDARA, en dat mag volgens de Arabische grammatica betekenen:

- Gemeten; berekend of bepaald, bestemd, de hoeveelheid, maat, grootte, massa, verhouding, omvang, hoeveelheid, som, limiet of limieten, of aantal, geproportioneerd, aangepast, bewerkstelligen, te bereiken, geregeld, ontworpen, uiteengezet, geprogrammeerd.

Dus wat het uiteindelijk wil betekenen en zeggen is:" Voorbestemd/ontworpen/geprogrammeerd in zijn eigen normen en waarde,kwaliteit en kenmerk, wat is bepaald, en in zijn bestemming betreft elk individuele mens".

Het is niet voor niets dat Allah :swt: dit unieke eigenschap/kenmerk van de mens samenvoegt met als eerst te noemen waar het vandaan komt, het ontstaat vanuit een (sperma) druppel. Hier ligt dus een verbintenis in de aard van het ontstaan en ontwikkeling van de mens en zijn kwaliteit en kenmerken. Wat verwijst naar een wonderbaarlijk indrukwekkende ontwikkeling en creatie van de mens dat hem uniek maakt in zijn ware aard. Het is bepaald dat elk mens zijn eigen persoonlijke eigenschappen, kwaliteiten en kenmerken heeft. Hierin zit een boodschap van Allah :swt: dat ieder mens is uniek van een ander. Dit kunnen en mogen we dus hedendaags verstaan en begrijpen met het unieke DNA dat elk mens in zich heeft.

DNA is een verzameling van moleculen waarin de informatie voor erfelijke eigenschappen opgeslagen ligt. Het bevindt zich in cellen in de vorm van chromosomen. Chromosomen kunnen miljoenen basenparen bevatten. Door middel van de replicatie wordt het DNA in een chromosoom gekopieerd. De replicatie gaat vooraf aan de celdeling. Zodoende krijgt elke cel een kopie van het DNA, en kan via de voortplanting het DNA doorgegeven worden aan het nageslacht. Op een chromosoom bevinden zich tientallen tot honderden genen. Een gen bestaat uit een of meer DNA-sequenties die coderen voor een of meer eiwitten. Eiwitten vervullen binnen en buiten de cel een zeer grote verscheidenheid aan biologische functies. DNA is een biochemisch macromolecuul dat fungeert als belangrijkste drager van erfelijke informatie in alle bekende organismen. En bij elk mens is deze uniek in zijn eigenschappen en kenmerken.

Waar het dus op neer komt is dat de Koran het aspect van de unieke DNA dat elk mens heeft vanaf zijn ontstaan vanuit een druppel( sperma) vernoemd en aanhaalt, en er naar verwijst. De Koran is geopenbaard aan de Profeet Mohammad :saw: meer dan 1400 jaar geleden, en bespreekt datgene aan wat de huidige wetenschap recent ontdekt heeft.

Voor die reden kan de Koran niets anders zijn dan een Openbaring van Allah :swt: die weet wat de mens in zijn binnenkant en buitenkant bezit betreft zijn kwaliteiten en eigenschappen. De Profeet Mohammad :saw: kon dit uit zichzelf niet en nooit weten, behalve via Openbaring van Diegene die weet wat Hij gecreëerd heeft en die van alles daarvan op de hoogte is.

al-Razi die in zijn tijd(865-925 n.Chr) nieuwe ontdekkingen gedaan heeft op het gebied van medisch onderzoek, klinische zorg en scheikunde die aan hem worden toegeschreven, zoals de ontdekking van verschillende chemische componenten, enz. Heeft over dit Koran vers gezegd: "Deze passage is zeer ingewikkeld om die in zijn samenhang geheel volledig te begrijpen, het is een groot wonder!"

Dus nogmaals ondanks dat de Koran meer als 1400 jaar geleden is geopenbaard aan de Profeet Mohammad :saw: , is de Koran tot aan heden toe een bron van informatie in wat de recente huidige wetenschap heeft ontdekt en bevestigd betreft de unieke en kenmerkende genetische aard van de mens genaamd DNA.

Alhamdullilah!
LA ILAHA ILLALLAH MUHAMMAD RASULALLAH!

Avatar gebruiker
Ayasha
Forum Beheerder
Forum Beheerder
 
Berichten: 40526
Geregistreerd: do _13-_okt-_2005ah, 13-10-2005ad, 1:10 pm

Re: DNA in de Koran.

door Ayasha » za _24-_sep-_2022ah, 24-9-2022ad, 2:40 pm

Salam aleikum,

Masha'Allah, prachtige uitleg van dit Koranvers.
Nu las ik onlangs, heb helaas de link niet bewaard, dat tijdens wetenschappelijk onderzoek bij vrouwen die waren overleden, is ontdekt dat er ook DNA gevonden is in het lichaam van de vrouwen van de man met wie zij seksuele gemeenschap heeft gehad. Het is gebleken dat bij ieder seksueel intiem contact wat een vrouw heeft met een man of meerdere mannen er stukjes DNA bij de vrouw achterblijven. Misschien is het daarom dat men wel eens zegt dat een echtpaar met elkaar vergroeid is die jarenlang alleen met elkaar geweest zijn. Die stukjes DNA van de seksuele partners zijn zelfs gevonden in de hersenen van de onderzochte overleden vrouwen. Of dat impact heeft in het leven van de vrouw is nog niet bekend, ook niet of die stukjes DNA zich verstrengelen met het originele DNA van de vrouw.

Allahu Alem.
Indien er problemen zijn met inloggen, stuur een mailtje naar [email protected] onder vermelding van uw gebruikersnaam en emailadres waarmee u hebt aangemeld.

www.islamboeken.nl

Avatar gebruiker
Abdul Malik
Forum Beheerder
Forum Beheerder
 
Berichten: 3880
Geregistreerd: vr _23-_jan-_2009ah, 23-1-2009ad, 8:15 am

Re: DNA in de Koran.

door Abdul Malik » za _24-_sep-_2022ah, 24-9-2022ad, 4:12 pm

Wa aleikum salaam.

In alles wat we doen blijven er bewijsresten van over, we weten sowieso dat de Engelen die aangesteld zijn voor het opschrijven van onze daden alles opschrijven wat hun geordend is. Ook weten we dat op de Dag der Opstanding wanneer we voor Allah :swt: staan om verantwoordelijkheid te moeten afleggen zelfs onze handen,ogen,voeten en alles tegen ons zullen getuigen. Dit kan en zal uiteraard tot in de kleinste details gaan zelfs tot aan de DNA toe, dit is gemakkelijk voor Allah :swt: .

Het is voor de vrouw in de Islam daarom zeer belangrijk om haar baarmoeder te beschermen tegen elke sperma druppel van een man die onwettig(Haram) voor haar is. Dat komt omdat haar baarmoeder een belangrijke en geëerde positie heeft in de schepping van Allah :swt: . Zelfs zo belangrijk dat haar baarmoeder een geëerde naam van Allah :swt: draagt, namelijk ar-Rahma dat afstamt van de naam van Allah :swt: Ar-Rahman. Dus de vrouw is belast met de verantwoordelijk om haar baarmoeder te bewaken en te beschermen en die te te eren, en zal alleen wettige(Hallal) sexueele betrekkingen mogen hebben met haar Moslim man met wie ze getrouwd is.

We kunnen zeggen dat de baarmoeder van een moeder het concept van Rahma prachtig illustreert. De baarmoeder van een moeder is een eervolle bron van bescherming, het is een veilige plek waar men op een ongeëvenaarde manier groeit en zich ontwikkelt en gevoed wordt. Zonder de baarmoeder van een moeder is er geen nageslacht mogelijk, en dat is een Rahmah van Allah :swt: die de Ar-Rahman is.

Abu Huraira heeft overgeleverd: De Profeet :saw: zei: "Het woord 'Ar-Rahm (baarmoeder) ontleent zijn naam aan Ar-Rahman (dwz een van de namen van Allah :swt: ) en Allah :swt: zei: 'Ik zal een goede relatie onderhouden met degene die goede relatie met jou, en verbreek de relatie met hem die de relatie met jou zal verbreken. (Sahih al-Bukhari)

Abdullah ibn Amr heeft overgeleverd: De Boodschapper van Allah :saw: , zei: “ De baarmoeder zal worden aangeboden op de Dag der Opstanding. Het zal een staf hebben als een spil en het zal spreken met een duidelijke en gearticuleerde tong. Het zal in stand houden wie zijn relaties onderhield, en het zal iedereen afsnijden die zijn relaties verbreekt. ”(Musnad Aḥmad, Sahih)

Het is zelfs ook zo dat als een zwangere vrouw gescheiden is, of de echtgenoot is overleden tijdens haar zwangerschap, zij niet mag trouwen met een andere man tijdens haar zwangerschap. Dat betekend dus ook automatisch dat een andere man geen sexueele betrekkingen met haar mag hebben, zijn sperma mag niet in de vrouw haar baarmoeder komen tijdens haar zwangerschap van een kind van een andere man. Dit wordt gezien als Haram en als duidelijke overspel. Met elkaar trouwen in deze periode is dan ook verboden, en telt als niet geldig totdat zij is bevallen van het kind. Allah :swt: zegt in de Koran:

“En degenen onder jullie die sterven en vrouwen achterlaten, zij (de vrouwen) zullen wachten (met betrekking tot hun huwelijk) gedurende vier maanden en tien dagen”(Koran 2:234)

Als ze zwanger is, dan duurt haar 'iddah totdat ze bevalt, want Allah :swt:, zegt:

“En voor degenen die zwanger zijn (of ze nu gescheiden zijn of hun echtgenoten dood zijn), is hun Iddah (voorgeschreven periode) totdat ze (hun lasten) afleveren,”(Koran 65:4).

Ook de Profeet :saw: heeft gezegd: “ Het is niet geoorloofd voor een persoon om geslachtsgemeenschap te hebben met een zwangere vrouw totdat zij is bevallen." (Sunan en Imam Al-Haakim).

Er zijn andere hadith met deze betekenis. De Profeet :saw: zei bijvoorbeeld: “ Het is niet toegestaan ​​voor iemand die in Allah :swt: en de Laatste Dag gelooft om het kind van de ander te irrigeren met zijn water. ”; dat wil zeggen, men mag geen seks hebben met een vrouw die zwanger is van een andere man.
LA ILAHA ILLALLAH MUHAMMAD RASULALLAH!


Keer terug naar De Edele Koran

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten