Kamelen urine.

Heb je wat interessants te melden? Laat het ons weten!
Avatar gebruiker
Abdul Malik
Forum Beheerder
Forum Beheerder
 
Berichten: 3879
Geregistreerd: vr _23-_jan-_2009ah, 23-1-2009ad, 8:15 am

Kamelen urine.

door Abdul Malik » wo _16-_feb-_2022ah, 16-2-2022ad, 3:00 pm

Assalamu Aleikum,

Helaas en jammer genoeg lachen de verschillende vijanden en haters ons Moslims uit om het feit dat de Profeet Mohammad :saw: sommigen mensen in zijn tijd heeft geadviseerd om kamelen urine te drinken. En betitelen ze daarom ons Moslims domweg als achterlijke en vieze pis drinkers. En spotten hiermee ons Moslims en nog erger de Profeet Mohammad :saw: .

Er wordt namelijk overgeleverd:

"Het klimaat van Medina paste niet bij sommige mensen(en werden ziek), dus de Profeet :saw: beval hen om zijn herder, dat wil zeggen zijn kamelen, te volgen en hun melk en urine te drinken (als medicijn)." (Sahih al-Bukhari)

En er zijn nog meerdere Hadith overleveringen te vinden betreft het advies van de Profeet Mohammad :saw: om kamelen urine en kamelen melk te nuttigen, vooral voor en richting de zieken mensen.

Het enige wat ik hier over kwijt wil richting de spotters en haters die hiermee ons Moslims en de Profeet Mohammad :saw: op een lachende wijze belachelijk te willen maken, is het volgende:

Dat volgens ResearchGate de in 2008 gestarte wetenschappelijke organisatie om de problemen aan te pakken die ze zagen in de manier waarop wetenschap wordt gecreëerd en gedeeld. Om de wereld van de wetenschap te verbinden en onderzoek voor iedereen toegankelijk te maken. De 20 miljoen onderzoekers in deze gemeenschap komen uit diverse sectoren in meer dan 190 landen om samen te werken en hun werk te delen. Zij zeggen en claimen:

"Kameel is een van de belangrijkste veesoorten die een belangrijke rol spelen in de pastorale levenswijze door te voldoen aan de basisbehoeften van levensonderhoud. Traditioneel wordt kamelenurine gebruikt bij de behandeling van menselijke ziekten. Met betrekking tot de gezondheidsvoordelen van het drinken van de urine van kamelen, is dit bewezen door moderne wetenschappelijke onderzoeken. Kamelenurine heeft een ongebruikelijke en unieke biochemische samenstelling die bijdraagt ​​aan medicinale waarden. De chemische samenstelling van kamelenurine toonde de aanwezigheid van purinebasen, hypoxanthine, natrium, kalium, creatinine, ureum, urinezuur en fosfaten aan. De nanodeeltjes in de urine van de kameel kunnen worden gebruikt om kanker te bestrijden. Kamelenurine heeft een antimicrobiële werking tegen pathogene bacteriën. De chemische en organische bestanddelen ervan hebben ook remmende eigenschappen tegen schimmelgroei, menselijke bloedplaatjes, en parasitaire ziekten, voornamelijk fasciollosis bij kalveren. De gezonde toestand van de lever kan worden hersteld door inname van voeding en mineralen in kamelenurine. Kamelenurine wordt door de kameelbezitters en bedoeïenen op verschillende manieren als medicijn gebruikt. De bedoeïenen in de Arabische woestijn mengden kamelenurine met melk. Er is geen wetenschappelijke dosering voor kamelenurine die kan worden toegepast als medicijn voor verschillende ziekten en de manieren waarop kamelenurine wordt geformuleerd en gebruikt voor de zorg voor patiënten verschilt van land tot land."

Ook de The Journal of Alternative and Complementary Medicine Vol.17, No. 9, zegt en claimt:

"Achtergrond: Al eeuwenlang wordt kamelenurine gebruikt voor medicinale doeleinden en anekdotisch uitgeroepen als een remedie voor een breed scala aan ziekten. De schijnbare therapeutische werking van kamelenurine moet echter nog aan rigoureus wetenschappelijk onderzoek worden onderworpen. Recente voorlopige onderzoeken van het laboratorium van de auteurs hebben aangetoond dat kamelenurine een krachtige antibloedplaatjesactiviteit bezit, die niet wordt gevonden in urine van mensen of runderen, wat een mogelijke rol suggereert voor kamelenurine bij het remmen van de bloedplaatjesfunctie. Het doel van de huidige studie was om de antibloedplaatjesactiviteit van kamelenurine tegen normale menselijke bloedplaatjes te karakteriseren op basis van agonist-geïnduceerde aggregatie en de sluitingstijd van de bloedplaatjesfunctie-analysator (PFA-100).

Materialen en methoden: Urine werd verzameld van gezonde maagdelijke, drachtige en zogende kamelen in de leeftijd van 2-10 jaar. Bloedplaatjesrijk plasma (PRP) werd bereid uit bloed verzameld uit het bloed van gezonde individuen in gecitreerd anticoagulans. Agonist-geïnduceerde aggregometrie met behulp van donor PRP en PFA-100 sluitingstijden in volbloed werden uitgevoerd in aanwezigheid en afwezigheid van toegevoegde kamelenurine. De reacties van bloedplaatjes op meerdere doses kamelenurine werden ook beoordeeld. De experimentele procedure werd herhaald in urine van mens en rund.

Resultaten: Kamelenurine remde de door arachidonzuur (AA) en adnosinedifosfaat (ADP) geïnduceerde aggregatie van menselijke bloedplaatjes volledig op een dosisafhankelijke manier. De sluitingstijd van PFA-100 bij gebruik van menselijk volbloed was verlengd na toevoeging van kamelenurine op een dosisafhankelijke manier. Maagdelijke kamelenurine was minder effectief in het remmen van ADP-geïnduceerde aggregatie in vergelijking met urine van zogende en drachtige kamelen; alle drie vertoonden echter vergelijkbare remmende activiteit. Noch menselijke noch runderurine vertoonde antibloedplaatjesactiviteit."

Conclusies: Kamelenurine heeft een krachtige antibloedplaatjesactiviteit tegen ADP-geïnduceerde (clopidogrel-achtige) en AA-geïnduceerde (aspirine-achtige) bloedplaatjesaggregatie; noch menselijke noch runderurine vertoonde dergelijke eigenschappen. Deze nieuwe resultaten leveren het eerste wetenschappelijke bewijs van het mechanisme van de veronderstelde therapeutische eigenschappen van kamelenurine.De Profeet Mohammad :saw: was hiervan alreeds op de hoogte meer dan 1400 jaar geleden via Openbaring dat het nuttigen van kamelen urine en kamelen melk een positieve medische genezing heeft en bezit voor verschillende aandoeningen en ziektes. Hoe waarachtig is de Profeet Mohammad :saw: over wat hij zegt en in wat hij zegt, ook al bevalt het de spotters en haters het niet, en lachen ze er maar om.
LA ILAHA ILLALLAH MUHAMMAD RASULALLAH!

Keer terug naar Generaal Islam

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten