Ongetrouwd zwanger van niet moslim

Heb je vragen over de Islam? Stel ze hier.
RANDOM_AVATAR
Maghreb
Beginner
Beginner
 
Berichten: 1
Geregistreerd: ma _27-_dec-_2021ah, 27-12-2021ad, 12:06 am
Woonplaats: NL

Ongetrouwd zwanger van niet moslim

door Maghreb » ma _27-_dec-_2021ah, 27-12-2021ad, 12:24 am

Ik ben zwanger (16jr) en ben niet getrouwd. Ik ben moslima (ja ik weet, een slechte) en mijn vriend wil wel trouwen maar hij is niet gelovig en christelijk opgevoed. Hij wil t kindje wel houden maar staat ook achter mij als ik abortus zou plegen. Hij heeft al meerdere kinderen bij z'n ex vriendinnen.

Ik weet niet wat ik moet. Islam zegt dat abortus mag niet. Maar sex voor huwlijk mag ook niet. En je kind niet gelovig opvoeden mag ook niet.
En mn vader gaat me denk ik het huis uit trappen als hij het weet, als ie me niet gelijk lynched.
Ik ben nog maar twee weken. Dat zegt clearblue test ook. Vrijdag was ik in kliniek en die zeggen ik kan met over tijd pillen het weg laten halen.
Het is nu nog aan het innestelen in de baarmoederwand. Daarna gaat het pas de klompje cellen groeien.

Maar ik heb zo.spijt. ik wil het het liefst die overtijd behandeling. En t uit maken met mn vriend. En mn best gaan doen op school.

Ik droomde en t was alsof iemand tegen mij zei dat dit mijn laatste kans was. Leermoment. Dat ik nu nog de goeie kant weer op kan gaan.

Wat moet ik doen? Ik ken de regels niet goed genoeg van de Koran. Help me aub

Liefs Mima

Avatar gebruiker
Abdul Malik
Forum Beheerder
Forum Beheerder
 
Berichten: 3839
Geregistreerd: vr _23-_jan-_2009ah, 23-1-2009ad, 8:15 am

Re: Ongetrouwd zwanger van niet moslim

door Abdul Malik » za _1-_jan-_2022ah, 1-1-2022ad, 9:25 am

Heb je deze uitspraak wel eens gehoord?

"Als het kalf verdronken is, dempt men de put"

Dit is nu helaas in jou geval.
Je wilt nu zo graag weten wat de leer van de Islam over jou situatie te zeggen heeft. Waarom heb je niet eerder het verstand en de behoefte gehad om te weten wat de leer van de Islam op de eerste plaats te zeggen heeft betreft onwettige seksuele betrekkingen tussen een man en een vrouw, en een relatie met een ongelovige.

Er is nog een uitspraak dat zegt:

"Wat je zaait, zul je oogsten".

En dit is in jou geval nu ook helaas letterlijk het geval.
Je was "vrouw" en "volwassen" genoeg om vrijwillig illegale seksuele betrekkingen te hebben met een man die ook nog eens Haraam voor jou is. En nu ben je zwanger van deze man.

De leer van de Islam geeft jou geen toestemming om de zwagerschap zomaar uit het niets af te breken, tenzij men aangerand en verkracht is geheel tegen jou wil in. Dat is één van de gevallen en excuses in de Islam om de zwangerschap zelf te mogen afbreken. Sommige geleerden zeggen dat als de vrouw geestelijk en/of lichamelijk geheel niet in staat zal zijn om het kind te dragen en op te voeden, abortus een mogelijke optie mag zijn. En dan alleen in de toegestane vroege en begin stadium van de zwangerschap.

Je zal dus met jou situatie goed en correct moeten omgaan, en de consequenties van jou handelen in de daad die je zelf hebt begaan moeten verantwoorden en dragen. Want de kwestie van abortus, en de uitspraak daarover is zoals vermeld in het rapport van het Comité van Senior Geleerden (Hay in Kibar al-'Ulama), dat als volgt is:

“1 – Het is niet toegestaan ​​om de zwangerschap af te breken in een van de verschillende stadia, behalve om een ​​legitieme shar'i (wettelijke) reden, en binnen zeer nauwe grenzen.

2 – Als de zwangerschap zich in de eerste fase bevindt, dat wil zeggen veertig dagen, en het afbreken ervan een legitiem shar'i-belang zal dienen of enig kwaad zal voorkomen, dan is het toegestaan ​​om het af te breken. Maar in dit stadium afbreken uit angst voor moeilijkheden bij het opvoeden of onderwijzen van kinderen, of angst voor hun toekomst, of omdat het paar vindt dat ze genoeg kinderen hebben - dit is niet toegestaan.

3 – Het is niet toegestaan ​​om de zwangerschap af te breken als deze eenmaal een 'alaqah (prop) of mudghah (gekauwde klomp vlees) [dwz na 40 dagen zwangerschap] is geworden, tenzij een betrouwbare medische commissie heeft verklaard dat de zwangerschap mag worden voortgezet een gevaar vormt voor de gezondheid van de moeder, zodat de angst bestaat dat zij zal overlijden als de zwangerschap voortduurt. In dit geval is het toegestaan ​​om de zwangerschap af te breken, nadat alle andere middelen zijn uitgeput om dat gevaar af te wenden.

Na de derde fase, en na het voltooien van vier maanden zwangerschap, is het niet toegestaan ​​voor u om de zwangerschap af te breken, tenzij een groep betrouwbare gespecialiseerde artsen besluit dat het achterlaten van de foetus in de baarmoeder van zijn moeder zal leiden tot de dood van de moeder; dit is na het uitputten van alle mogelijke middelen om de foetus in leven te houden. Het uitvoeren van een abortus onder deze voorwaarden is toegestaan ​​om de grootste van de twee schade af te wenden en de grootste van de twee belangen te beschermen.”

(Geciteerd uit al-Fatawa al-Jami'ah)

Na dit gezegd en vermeld te hebben, veroordeeld de Islam jou niet tot Hel, en ziet de Islam jou ook niet als een afvallige of een niet Moslim. Je bent en blijft een Moslim die wel een zeer grote zonde heeft gepleegd, en je zal hiervoor oprechte spijt en vergeving bij Allah :swt: moeten vragen en smeken. En dit niet en nooit meer te zullen doen in jou verdere leven. Want we zijn uiteindelijk allemaal verantwoordelijk voor de daden die wij zelf verrichten. En als jou spijt en de terugkeer (als een Moslim) naar Allah :swt: oprecht is, dan zal en moet men ook niet twijfelen aan de Genade en Barmhartigheid van Allah :swt:, want Allah :swt: kan met zijn Genade en Barmhartigheid vergeven wie Hij wil. Toon dus oprecht spijt en vraag vergeving bij Allah :swt: , en vul jou verdere leven in als een oprechte vrome Moslim, en verricht velen goede daden.

Maar de situatie waar je jezelf hebt in gebracht, daar kan niet veel aan veranderd worden. Tenzij je valt onder de voorwaarden die het toestaan om abortus uit rechtvaardigheid en nood te mogen/kunnen plegen. Of tenzij Allah :swt: het uiteindelijk zo besloten heeft dat het niet zo ver komt dat het kind op deze wereld zal geboren worden.
LA ILAHA ILLALLAH MUHAMMAD RASULALLAH!

Avatar gebruiker
Ayasha
Forum Beheerder
Forum Beheerder
 
Berichten: 40330
Geregistreerd: do _13-_okt-_2005ah, 13-10-2005ad, 1:10 pm

Re: Ongetrouwd zwanger van niet moslim

door Ayasha » za _1-_jan-_2022ah, 1-1-2022ad, 1:25 pm

Salam aleikum

Beste Mima, ken je ook het gezegde: 'spijt komt na de zonde'...?

Een zonde die begaan is kan men niet meer terugdraaien, maar je kunt wel berouw tonen aan Allah :swt: en beloven dit nooit meer te doen.

Het is heel spijtig dat er jongeren zijn die niet van te voren bedenken wat de consequenties van hun daden zullen zijn en zich zo gemakkelijk laten verleiden tot haram. Mag toch aannemen dat je op dit gebied de juiste voorlichting hebt gehad, hetzij op school, hetzij van je ouders. Heden ten dage kunnen jongelui toch niet meer zeggen dat ze niet wisten hoe en wat.

Niemand kan voor jou beslissen wat te doen. Dat zal je helemaal met jezelf moeten overleggen. Het zou beter geweest zijn als je direct de andere morgen na je seksuele gemeenschap naar de dokter was geweest voor een morning afterpil. Ik neem toch aan dat je van die mogelijkheid op de hoogte was. Dan zou je nu niet voor het dilemma hebben gestaan wat te doen.

Broeder Abdul Malik heeft je al voorgelicht omtrent de Islamitische regels. Die zijn hierover heel duidelijk en daar valt niets aan toe te voegen of af te dingen.

Je zegt in je bericht dat je denkt dat je vader je uit huis zal trappen maar is er ook een moeder in het spel? De kans is groot dat je moeder hierover andere gedachten heeft. Ook zij zal het er best moeilijk mee hebben dat haar dochter zwanger is maar toch zijn moeders vaak milder dan vaders.

De praktijk wijst uit, dat vrouwen of meisjes die abortus hebben laten plegen daar achteraf mentaal heel erg last van hebben en het zichzelf niet kunnen vergeven daartoe te zijn overgegaan en dat hun hele leven met zich meedragen.
Ook komt het voor dat vrouwen en meisjes na een abortus niet meer zwanger kunnen worden. Je moet dus heel goed nadenken wat je wil en als het mogelijk is e.e.a. met je moeder te bespreken, al stel je ook haar daarmee voor een dilemma.
Want in het geval je geen abortus overweegt dan zullen jouw ouders bereid moeten zijn, en in het bijzonder je moeder, jou te helpen bij het opvoeden en verzorgen van je baby op een islamitische wijze terwijl jij je school afmaakt.

Insha'Allah zul je de beste beslissing nemen voor jezelf en je ongeboren kindje.
Meer raad en advies kan ik je in deze niet geven. Vraag Allah :swt: om hulp om het juiste te beslissen.

Wa salam
Indien er problemen zijn met inloggen, stuur een mailtje naar [email protected] onder vermelding van uw gebruikersnaam en emailadres waarmee u hebt aangemeld.

www.islamboeken.nl


Keer terug naar Vragen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten