20 weken zwanger ernstige hersenafwijking

Vragen en opmerkingen betreffende de Islamitische opvoeding
RANDOM_AVATAR
Maris1
Beginner
Beginner
 
Berichten: 4
Geregistreerd: vr _2-_jan-_2009ah, 2-1-2009ad, 7:44 pm

20 weken zwanger ernstige hersenafwijking

door Maris1 » vr _18-_jun-_2021ah, 18-6-2021ad, 1:47 pm

Salaam aleikoum

Het is een heftig onderwerp en het spijt mij dat Ik het hier voor ga leggen maar ik weet niet zo goed meer bij wie wel. Ik ben bekeerd moslima met geen andere moslims om met heen dan familie die mn man nog een beetje erbuiten wilt houden.

Ik ben over de 20 weken zwanger. Bij de 20 weken echo kwamen ze erachter dat dit kindje een ernstige hersenafwijking heeft. Na alle onderzoeken die ik maar kon doen kwam uit dat ze waarschijnlijk wel zelfstandig kan ademen maar door onderontwikkeling van kleine hersenen en vocht in haar hoofd zal ze zo goed als bijna niks kunnen zelfs slikken zal moeilijk zijn. Het is zo intens verdrietig en nu willen ze dat we een beslissing maken op leven of dood. Overal lees ik dat het verboden is in de Islam om de zwangerschap te beëindigen. Hoe moet ik mijn gezin met 3 jonge kids voorbereiden op een familielid die op alle gebieden hulpbehoevend is en dat we dan waarschijnlijk voor zolang het gegeven is niks als gezin meer kunnen ondernemen en ben ik zo bang dat ik mn aandacht voor mn andere kinderen verlies daardoor.
Wie kan of wil mij bemoedigende woorden geven want mijn enige steun is Allah swt maar hoe doe ik dat voor het hele gezin.

Het spijt me dat ik dit hier voorleg.

Mariska
Moge Allah Soebhana Wa Ta'ala ons op het juiste pad (blijven) leiden

Avatar gebruiker
Abdul Malik
Forum Beheerder
Forum Beheerder
 
Berichten: 3830
Geregistreerd: vr _23-_jan-_2009ah, 23-1-2009ad, 8:15 am

Re: 20 weken zwanger ernstige hersenafwijking

door Abdul Malik » za _19-_jun-_2021ah, 19-6-2021ad, 3:45 am

Assalamu Aleikum,

Als door een betrouwbare medische commissie onomstotelijk bewezen is dat de foetus misvormd is, en dat deze misvorming niet door specialisten kan worden behandeld, dan is het mijns inziens toegestaan ​​om deze te aborteren, met het oog op de moeilijkheden waarmee het in het leven zou worden geconfronteerd en de ontberingen die dit zou opleveren voor de ouders, en de lasten en verantwoordelijkheden van de zorg die het op de samenleving zou leggen. Deze overwegingen en anderen gevraagd de Islamitische Fiqh Comité van de Muslim World League in zijn 12 ste conferentie gehouden in Mekka op 15 Rajab 1410 AH (10/2/1990 CE), om de verklaring af te geven dat “het is toegestaan ​​een foetus te aborteren die op de hierboven vermelde manier is vervormd, met de toestemming van de ouders en binnen de eerste 120 dagen vanaf het begin van de zwangerschap.”

Het besluit van de commissie was in overeenstemming met de fatwa van de Permanente Commissie voor Academisch Onderzoek en de Uitvaardiging van Fatwa's in het Koninkrijk Saoedi-Arabië, nr. 2484, uitgegeven op 16-7-1399 AH.

Als de ziel in de foetus is ingeademd en 120 dagen heeft geduurd, dan is het niet toegestaan ​​om het te aborteren, ongeacht de misvorming, tenzij voortzetting van de zwangerschap het leven van de moeder in gevaar zou brengen. Dit komt omdat nadat de ziel in de foetus is ingeademd, zij wordt beschouwd als een persoon die moet worden beschermd, ongeacht of deze vrij is van ziekte of niet, en ongeacht of er hoop is op herstel of niet. Dat is omdat Allah :swt: een reden heeft voor alles wat Hij schept, wat veel mensen niet weten, en Hij weet het beste wat goed is voor Zijn schepping, zoals Allah :swt: zegt (interpretatie van de betekenis):

Zou Hij die geschapen heeft het niet moeten weten? En Hij is de Meest Vriendelijke en Hoffelijke (tegen Zijn slaven), Al Bewust (van alles).[al-Mulk 67:14]

Bij de geboorte van deze misvormde kinderen is er een les voor degenen die gezond zijn, en het leert ons over de kracht van Allah :swt: Die Zijn schepping de manifestaties van Zijn macht en de wonderen die Hij heeft geschapen laat zien. Ze doden en aborteren is een puur materialistische visie die geen aandacht schenkt aan zaken van religie en moraal. Misschien zal het bestaan ​​van deze misvormingen mensen nederiger en onderdaniger maken jegens hun Heer, en ze met geduld te dragen, op zoek naar een grote beloning van Hem.

Lichamelijke misvorming is iets dat Allah :swt: heeft bepaald voor sommige van Zijn dienaren. Wie dat met geduld verdraagt, zal de overwinning behalen. Dit is iets dat gebeurt en altijd is gebeurd door de geschiedenis heen, maar helaas wijzen onderzoeken uit dat de snelheid van fysieke vervorming toeneemt als gevolg van vervuiling van het milieu en de toename van schadelijke stralen in de atmosfeer, wat voorheen onbekend was.

Het is door de genade van Allah :swt: dat veel misvormde foetussen een miskraam krijgen of sterven voordat ze worden geboren.

De moslimvrouw en de moslimfamilie moeten alles wat hen overkomt geduldig verdragen en de beloning daarvoor bij Allah zoeken. En Allah weet het het beste.

bron: Islam Q&A
LA ILAHA ILLALLAH MUHAMMAD RASULALLAH!

RANDOM_AVATAR
Maris1
Beginner
Beginner
 
Berichten: 4
Geregistreerd: vr _2-_jan-_2009ah, 2-1-2009ad, 7:44 pm

Re: 20 weken zwanger ernstige hersenafwijking

door Maris1 » za _19-_jun-_2021ah, 19-6-2021ad, 9:45 pm

Baaraka Allahu Fiek voor deze tekst.
Moge Allah Soebhana Wa Ta'ala ons op het juiste pad (blijven) leiden


Keer terug naar Islam en Opvoeding

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten