1 en 8-3-2020 Islam en wetenschap, te Rotterdam

Avatar gebruiker
Ayasha
Forum Beheerder
Forum Beheerder
 
Berichten: 40263
Geregistreerd: do _13-_okt-_2005ah, 13-10-2005ad, 1:10 pm

1 en 8-3-2020 Islam en wetenschap, te Rotterdam

door Ayasha » zo _1-_dec-_2019ah, 1-12-2019ad, 8:36 pm

Afbeelding

Hoe verhouden islam en wetenschap zich tot elkaar? Welke modellen bestaan er over de relatie tussen religie en wetenschap? Hoe werd en wordt er vanuit de islamitische traditie naar de relatie tussen islam en wetenschap gekeken? Hoe werd en wordt er vanuit de islamitische traditie naar het ontstaan en de evolutie van het universum, causaliteit en natuurwetten gekeken? Hoe verhouden islamitische denkers zich ten opzichte van het scheppingsverhaal in relatie met biologische evolutie en Darwin's theorie? Hoe verhouden deze denkers zich ten opzichte van het lichaam-geest debat en het bestaan van de ziel?

In de media, alsook het publieke debat, komt vooral het conflictmodel aan bod. Met name als het gaat over de evolutietheorie - werkte de klassieke islam juist vanuit het integratie model. Wetenschap en religie konden niet met elkaar in conflict zijn, want ze gaan over dezelfde realiteit en komen uiteindelijk van dezelfde Goddelijke Bron.

Docent: Kamel Essabane, Godsdienstfilosoof
Locatie: Centrum de Middenweg, Rotterdam
Data: 1&8 maart 2020
Tijd: 10-17
incl lunch, €79

VOORAANMELDEN KAN VIA [email protected]

Centrum De Middenweg
Kerdijkstraat 16
3038 XE Rotterdam
Indien er problemen zijn met inloggen, stuur een mailtje naar [email protected] onder vermelding van uw gebruikersnaam en emailadres waarmee u hebt aangemeld.

www.islamboeken.nl

Keer terug naar Archief Aankondigingen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten