Mogelijk om hertrouwen

Plaats hier vragen en opmerkingen betreffende het huwelijk in de Islam
RANDOM_AVATAR
Ramzan
Beginner
Beginner
 
Berichten: 2
Geregistreerd: vr _1-_maart-_2019ah, 1-3-2019ad, 3:44 am

Mogelijk om hertrouwen

door Ramzan » vr _1-_maart-_2019ah, 1-3-2019ad, 4:04 am

Salam aleykum broers en zusters,

Ik zit in een moelijke situatie waarbij ik van alles hoort en niet meer weet hoe en wat te doen. In het verleden had ik een verslaving en hierdoor is onze huwelijks gebroken. Ik heb een kind met vrouw en ik zou graag terug willen gaan naar men vrouw. Veel ruzie in het verleden met scheldwoorden enzo en ook meerdere kere gezegd dat ze niet meer men vrouw was. Het gerecht heeft moeten tussen komen en we zijn nu wettelijk gescheiden. Is deze scheiding geldig in de Islam? Ik zou graag terug willen naar men vrouw en samenleven met ons dochtertje. Nu hoor ik ook dat dit niet mogelijk is in de islam?
Men vrouw sprak me ook aan van dat dit haram zal zijn. Wat als we weer nikah doen? Ik weet niet meer wie nu gelijk heeft. Dit zal men gezin kunnen redden aub. Ik heb nood aan hulp. De tijd loopt en wil niks verliezen.

Avatar gebruiker
Ayasha
Forum Beheerder
Forum Beheerder
 
Berichten: 40331
Geregistreerd: do _13-_okt-_2005ah, 13-10-2005ad, 1:10 pm

Re: Mogelijk om hertrouwen

door Ayasha » vr _1-_maart-_2019ah, 1-3-2019ad, 3:52 pm

Aleikum salam

Welkom op het forum, broeder Ramzan.

Lastige situatie waar moeilijk een pasklaar antwoord op is te geven. Misschien zou je dit eens kunnen bespreken met de imam van de moskee die jij bezoekt?
Indien er problemen zijn met inloggen, stuur een mailtje naar [email protected] onder vermelding van uw gebruikersnaam en emailadres waarmee u hebt aangemeld.

www.islamboeken.nl

Avatar gebruiker
Abdul Malik
Forum Beheerder
Forum Beheerder
 
Berichten: 3841
Geregistreerd: vr _23-_jan-_2009ah, 23-1-2009ad, 8:15 am

Re: Mogelijk om hertrouwen

door Abdul Malik » za _2-_maart-_2019ah, 2-3-2019ad, 6:38 am

Assalamu Aleikum,

Laten we er van uitgaan dat jullie nu officieel gescheiden zijn, omdat scheiding in een niet islamitisch land en dan via een niet islamitische rechtbank ook geldt als een officiële scheiding, als jij daarvoor toestemming hebt gegeven en er de scheidingspapieren voor hebt getekend met de intentie om te scheiden. En dat haar Iddah periode al reeds voorbij is.

Maar dan zou dit in feite jouw eerste scheiding met haar zijn, en je mag haar dan weer opnieuw trouwen op de manier zoals je het de eerste keer hebt gedaan. Dus met een hele nieuwe trouwakte en Mahr en getuigen en alles wat daar verplicht bij hoort bij een officieel huwelijk in de Islam. Als zij tenminste nog met jou wil trouwen!

Pas na een derde officiële scheiding is het niet meer geoorloofd om de vrouw terug te nemen, behalve als zij zelf opnieuw trouwt met een andere man en seksuele contacten met hem heeft gehad, en dat dit huwelijk uiteindelijk ook eindigt in een scheiding.
LA ILAHA ILLALLAH MUHAMMAD RASULALLAH!

RANDOM_AVATAR
Ramzan
Beginner
Beginner
 
Berichten: 2
Geregistreerd: vr _1-_maart-_2019ah, 1-3-2019ad, 3:44 am

Re: Mogelijk om hertrouwen

door Ramzan » di _5-_maart-_2019ah, 5-3-2019ad, 12:23 am

Broeders en zusters,

Dank jullie voor de hulp


Keer terug naar Het huwelijk

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten