Schoon schip maken

Gedichten en verhalen betreffende de Islam.
RANDOM_AVATAR
BroMo
Junior lid
Junior lid
 
Berichten: 48
Geregistreerd: za _4-_sep-_2010ah, 4-9-2010ad, 11:31 am
Woonplaats: World(Prison)

Schoon schip maken

door BroMo » vr _19-_okt-_2012ah, 19-10-2012ad, 6:08 pm

Zijn vrouw en twee dochters die zien hem alleen in de ochtend wanneer hij het huis verlaat. Later op de dag horen zij zijn voetstappen als hij thuis komt ‘s avonds laat. Als zijn vrouw vraagt waar hij de hele dag gebleven is dan blijft het niet bij verbale communicatie, want vaak komt hij geprikkeld thuis en dan praat hij graag met zijn vuisten. Dan wordt alles zwart voor zijn ogen en ziet hij zijn vrouw als boksbal, wat hij vergeet is dat deze boksbal de klappen voelt en met het slaan van één persoon hij er drie tegelijk raakt, want zijn dochters voelen het ook wanneer zij hun moeder horen schreeuwen vanwege de rake klappen. Zijn vrouw en dochters denken dat zijn hart dood is, maar niets is minder waar.

Hij voelt zich al jaren miserabel, want hij weet nog hoe mooi zijn huwelijk en leven eruit zagen. Hij heeft dit opgegeven en is nu al jaren geen echtgenoot van zijn vrouw en geen vader voor zijn dochters. Hij heeft ontslag genomen van de twee belangrijkste banen in zijn leven. Hij is met de tijd vergeten hoe goed deze banen betaalden. De liefde die ontstond in het gezin vanwege deze twee taken die hij had, geen geldbedrag kon hier aan tippen.

Eigenlijk is het begonnen toen hij begon om te gaan met de foute vrienden uit zijn jeugd. Kort nadat hij deze mensen terug liet komen in zijn leven stopte hij met het gebed en stopte hij de omgang met de vrome broeders uit zijn omgeving. Hij verliet de moskee voor een café en broeders met taqwa verruilde hij voor oude vrienden die niet goed kunnen zwemmen, want ze verdronken in sayi’aat. En ze voelden er niet veel voor om zich te laten redden door hem, zij wilden hem liever meenemen in het diepe.

Maar er is hoop voor deze man, dat nadenken in de slaapkamer heeft hem uit zijn slaap gehaald. Zijn hart begint langzaam voor het goede te kloppen, er zit weer beweging in. Hij beweegt zich richting de douche en doet de wassing, na de wassing trekt hij zich weer terug in de slaapkamer. Aan gaat het licht, hij voelt zich zo licht alsof hij net al zijn zonden weggewassen heeft al weet hij dat dat niet zo is.

Hij zat nu al uren in de slaapkamer, het is al een tijdje geleden dat hij zo lang thuis is gebleven zonder naar één van zijn dochters of zijn vrouw te hebben geschreeuwd. Dus besluit één van zijn dochters te kijken wat er is. Wanneer zijn dochter de deur langzaam opent om te kijken wat haar vader zo lang in de kamer bezighoudt, ziet ze hem in sujood richting de Qiblah en hoort ze zijn zachte gehuil. Wat is dit? Ze doet weer zachtjes de deur dicht en vertelt haar moeder wat ze heeft gezien. Vol ongeloof wil ze het met eigen ogen zien. Mijn man die knielt voor Allah de Almachtige? Als ze de deur opent ziet ze dat haar dochter niet heeft gelogen. Jarenlang heeft ze ‘s avonds laat in bed wakker gelegen, haar tranen wegvegend en uit angst voor een pak slaag haar kritiek op hem verzwegen.

Doordat ze hem knielend zag zoals een Godvrezend persoon hoort te doen viel er een last van haar schouders. Dit moest betekenen dat haar man niet meer doorgedraaid is maar bijgedraaid. Ze draait zich om en loopt richting haar dochters, met zijn drieën zitten ze stilletjes op de bank als wat minuten later de enige man in hun leven de zitkamer binnen komt lopen met rode ogen. Zijn T-shirt nat van de tranen die zijn gevallen uit spijt dat hij in de duivelse trappen was gevallen.

Hij kijkt naar de drie belangrijkste vrouwen in zijn leven en zegt ze:"Jullie zijn het meest waardevolle in mijn leven." Terwijl hij ze allen op hun voorhoofd kust vraagt hij ze om vergiffenis. Hierdoor beginnen de belangrijkste vrouwen in zijn leven te huilen en net toen hij dacht dat zijn tranen op waren vonden ze weer hun uitweg naar buiten. Hij omhelst zijn vrouw en fluistert in haar oor: “Zawjati jij hebt veel moeten doorstaan, vanaf nu moet je weten dat je er niet meer alleen voor staat.”


© MohamedVsTheWorld

RANDOM_AVATAR
Shuhada
Pro Ontdekker !!
 
Berichten: 10553
Geregistreerd: vr _12-_jan-_2007ah, 12-1-2007ad, 9:00 pm

Re: Schoon schip maken

door Shuhada » vr _19-_okt-_2012ah, 19-10-2012ad, 7:22 pm

Mooi geschreven, niet ver van de werkelijkheid. Moge Allah een ieder die afgedwaald is leiden. Ameen!
"Çok söz yalansız, çok mal haramsız olmaz"

Avatar gebruiker
imanvdkraan
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Berichten: 20070
Geregistreerd: za _26-_sep-_2009ah, 26-9-2009ad, 8:50 am

Re: Schoon schip maken

door imanvdkraan » vr _19-_okt-_2012ah, 19-10-2012ad, 7:23 pm

assalaam aleikum

*zucht* echt heel mooi, Masja'Allah :duim:
Alhamdulillah, i received nothing i wanted...but i received everything i needed

wa aleikum assalaam wa rahmatullahi wa barakatu

RANDOM_AVATAR
BroMo
Junior lid
Junior lid
 
Berichten: 48
Geregistreerd: za _4-_sep-_2010ah, 4-9-2010ad, 11:31 am
Woonplaats: World(Prison)

Re: Schoon schip maken

door BroMo » vr _19-_okt-_2012ah, 19-10-2012ad, 8:37 pm

Shuhada schreef:Mooi geschreven, niet ver van de werkelijkheid. Moge Allah een ieder die afgedwaald is leiden. Ameen!


Shokran, Ameen!

RANDOM_AVATAR
BroMo
Junior lid
Junior lid
 
Berichten: 48
Geregistreerd: za _4-_sep-_2010ah, 4-9-2010ad, 11:31 am
Woonplaats: World(Prison)

Re: Schoon schip maken

door BroMo » vr _19-_okt-_2012ah, 19-10-2012ad, 8:39 pm

imanvdkraan schreef:assalaam aleikum

*zucht* echt heel mooi, Masja'Allah :duim:


Walikom Salam Warahmatu Allah Wabaraktu,

Shokran Oughti.


Keer terug naar Gedichten & Verhalen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten