Kamelen urine

Diverse artikelen betreffende de Islam
RANDOM_AVATAR
Aminaelar
Beginner
Beginner
 
Berichten: 1
Geregistreerd: wo _14-_okt-_2015ah, 14-10-2015ad, 10:18 am

Kamelen urine

door Aminaelar » wo _21-_okt-_2015ah, 21-10-2015ad, 8:47 pm

Is kamelen urine halal?

In de volgende Hadith staat:

Overgeleverd door Abu Qilaba: Anas (radiAllaahu ‘anhu) zei, “Sommige mensen van ‘Ukl of ‘Uraina stam kwamen naar Medina maar ze konden niet zo goed tegen het klimaat, hun buiken waren opgezet. Dus de Profeet (salAllaahu ‘alayhi wa sallam) zei tegen hun ga naar de kamelen herders en drink hun melk en urine (als medicijn). Zij deden dit, en werden gezond. (Bukhari en Muslim)

Kamelenmelk mag je wel drinken maar kamelen urine gaat wel een beetje te ver. Het is haram om urine van iemand te drinken.

Er zitten ook in andere dieren dingen wat goed voor je zal zijn bijvoorbeeld in de Gelatine van een ezel. Dat eten vooral chinese vrouwen omdat uit onderzoek was gebleken dat het tegen rimpels helpt en een lichtere huidskleur geeft. Misschien mag kamelenurine goed voor je zijn, maar feit blijft dat het onrein is net als ezel gelatine.

Allah subhana watala zegt:

"O gelovigen, eet van de reine dingen die Wij u hebben gegeven en wees Allah dankbaar, als Hij het is Die u aanbidt." 2:/72)


Artikel over Chinees eten:

http://nl.gbtimes.com/leven/van-welk-et ... e-top-vijf

kijk alleen naar de koran dan weetje dat deze Hadith niet klopt. De profeet kan nooit zoiets gezegd hebben. Je moet al de wassing doen als je kamelenvlees hebt gegeten laat staan de urine ervan drinken. Als urine op je kleding is gelekt mag je dan nog bidden? Weetje toevallig waarom dat niet mag? Heel simpel! Het is onrein om zo tegenover je heer te staan. Dus hoe wil men er nog van drinken? De nasara lachen ons uit, islam is een heel schoon religie. Allah zegt in de koran dat we alleen van de reine dingen mogen eten en drinken. En dat we afstand moeten houden van de onreine dingen. Is urine van een kameel rein? Denk goed na bij deze vraag. De profeet was perfect en volgde kalamu Allah...

[74:4] Al-Muddaththir-الْمُدَّثِّر
"وَ ثِیَابَکَ فَطَہِّرۡ ۪﴿ۙ۴﴾

En reinig jouw kleding. "

Weten jullie wel wat urine is? Dit staat beschreven over kamelenurine:

Er zijn ook genoeg doktoren en onderzoekers in de regio die het drinken van kamelenplas ten zeerste afraden. Wetenschappers van Sana'a Universiteit in de hoofdstad van Jemen vertellen iedereen die het maar wil horen dat het drinken van urine slecht is voor de spijsvertering. Dokter Rida Al-Wakil, een professor op een universiteit in Egypte, denkt daar hetzelfde over. Hij vertelde aan een Arabische krant in Koeweit dat advertenties voor behandelingen met kamelenurine “misleidend” en mogelijk zelfs gevaarlijk zijn.

Denk eerst drie keer goed na voordat je een tekst over de profeet van het web neemt. Melk van een kameel is rein maar zen urine is zijn afval. Sinds wanneer mogen wij als moslims afval eten? Het is bewezen dat de urinebuis van een kikker ook gezond is. Maar het blijft voor de moslims onrein, Allah houd van zijn reine dienaren. hoe wil je rein zijn als je urine drinkt?

Als we naar de koran kijken dan klopt er iets niet aan deze Hadith. Als de profeet alleen kamelenmelk zou bedoelen dan zou het nog geloofwaardig klinken maar "urine"? Afval is onrein en zeer slecht voor ons gezondheid. De islam is de schoonste religie die er bestaat. Hoe kan een schone/reine religie urine toestaan? De oelamah van Jordanië hebben sterke twijfels over deze Hadith en vinden ook dat er iets niet klopt. Wij hebben alhamdoulillah hersenen van Allah gekregen om na te denken.

De Islam spoort aan tot fysieke en spirituele reinheid en hij leert ons hoe we deze kunnen bereiken. In de Edele Koran staat: “…Voorwaar, Allah heeft de berouwvolle lief en Hij heeft hen lief die zich reinigen.” (ạl-Baqara, 2:222)

De Boodschapper van Allah (vzmh) zei: “Allah is schoon en Hij houdt van schoonheid.”

In Surah al-Muminoen, vers 51, lezen wij “ O Boodschappers, eet van de goede pure (Tayyib) zaken en verricht goede daden.“

Als hij bijvoorbeeld naar de moskee ging, in het openbaar trad of een vriend bezocht, dan zorgde hij ervoor dat hij zich netjes had gekleed, zich van een lekker geurtje had voorzien en geen onaangenaam ruikend voedsel had gegeten, zoals uien en knoflook. Het is al makrouh (afgeraden) om teveel daarvan te eten, zou dan kamelenurine niet eens makrouh zijn?

de Profeet zei: “Reinheid is de helft van geloof.”

(Muslim, Tahāra 1)

De Boodschapper van Allah (vzmh) zei: “De sleutel tot het Paradijs is het rituele gebed en de sleutel tot het rituele gebed is reinheid.”

Waarom zou de islam varkensvlees verbieden en urine toestaan? De non-moslims hebben ook bewijs dat varkensvlees gezond is:

http://mobiel.voedingscentrum.nl/encycl ... vlees.aspx

http://www.paleo.nl/is-varkensvlees-ongezond-vlees/

Hier zit geen logica aan vast en islam heeft regels waar logica aan vast zitten. Allah maakt niet zomaar regels. Over urine:

Urine is een lichaamsvloeistof met AFVALSTOFFEN, overtollige stoffen die door mensen en andere gewervelden via de urinewegen wordt afgescheiden. Urine is niet giftig. Echter, bevat het stoffen die ongewenst zijn voor het lichaam en de huid en ogen kunnen irriteren. Urine is het vocht wat uit je darmen & bloed gehaald wordt & íngedikt’is en vele afvalstoffen bevat.

Sinds wanneer mogen wij als moslims vocht uit darmen en bloed drinken inclusief afvalstoffen? Zou dit passen met deze verse: In de Edele Koran staat:
"O gelovigen, eet van de reine dingen die Wij u hebben gegeven en wees Allah dankbaar, als Hij het is Die u aanbidt." 2:/72)

Misschien mag het gezond zijn (net als andere vele dingen op aarde die we alsnog niet mogen eten), maar rein is het niet terwijl Allah van de reine mensen houd.

Volgens de koran en Soennah is reinheid verplicht. Allâh (swt)zegt:

“Wanneer u in onreinde toestand verkeert, dan moet u zich reinigen.”
(Surah Al-Mâ’idah 5 Aya 6)

Absoluut schoon water in zijn natuurlijke toestand,niet vermengd met een andere reine of onreine stof, die hieraan niet eigen is, zoals water van putten, bronnen, rivieren, gesmolten water van gletsjers en zeewater. Allâh (swt) zegt ook:

“Wij laten uit de hemel rein water neerdalen.”
(Surah Al Foerqân 25 Aya 48 )

De Profeet (saws) zei: “Water is van nature zuiver zolang zijn geur, smaak of kleur niet veranderd is door een onreine stof, die ermee vermengd is.” (Overgeleverd door Baihaki) 2.

Wij mogen dus niet van afval of onreine stof drinken, dat betekent dus dat Allah ons wil duidelijk maken om dit niet te doen.

Reinheid is een belangrijk aspect binnen de Islaam:

“…Allah wil het jullie niet moeilijk maken, maar Hij wil jullie reinigen, zodat Hij Zijn genieting voor jullie vervolmaakt. Hopelijk zullen jullie dankbaar zijn.” [Soerat al-Maa-idah (5), aayah 6.]

Zou deze logica passen: "islam is rein en de profeet was ook rein hij zei: drink urine van de kameel"

"waarlijk een moskee die vanaf de eerste dag gebouwd is op taqwa,heeft er meer recht op dat u daarin de salaat verricht. Daarin zijn mannen, die ervan houden zich te reinigen; en Allah houdt van hen die zich reinigen." (soera 9:108)

Wat is onreinheid?

Er zijn twee soorten onreinheid mogelijk:

- zichtbare onreinheid (nadjasat mar�iejah)

- onzichtbare onreinheid (nadjasat ghair mar�iejah)

1. Zichtbare onreinheid: vervuiling die men van nature verfoeit, verafschuwt en vermijdt. Men is dan verplicht zich te reinigen hiervan. Het gaat hierbij dan vooral om verontreiniging door urine, uitwerpselen, sperma , bloed en dergelijke.

Twee soorten zichtbare onreinheid: ernstig en niet-ernstig

Enstig: alle vormen van verontreiniging waarover geen twijfel kan bestaan; onreinheid die indruist tegen de menselijke natuur en die door de shariat eveneens wordt afgekeurd. Deze vormen van onreinheid zijn:

- menselijke urine, uitwerpselen en sperma

- zweet, speeksel en etensresten van dieren die haraam (voor consumptie) zijn

- alle soorten of producten afkomstig van onreine zaken

Onzichtbare onreinheid: de staat van reinheid die niet zichtbaar is voor het oog maar die bekend is door de geboden van de shariat. Bijvoorbeeld de staat waarin men verkeert zonder wodoe (kleine wassing) of ghoesl (grote wassing). Deze vorm van onreinheid wordt in de shariat aangeduid met hadath. Er zijn twee soorten hadath:

-hadath asgar (kleine onreinheid)

-hadath akbar (grote onreinheid)

kleine onreinheid wordt veroorzaakt door:

-urineren of stoelgang

-winden laten

-het uitkomen van voorvocht

In deze staat mag men onder andere de salaat niet verrichten en de Koran niet aanraken. Men mag wel de Koran uit het hoofd reciteren!

Profeet (sallallahoe aleihi wa sallam). Hij (sallallahoe aleihi wa sallam) heeft gezegd: "Reinigt zoveel als u instaat bent te reinigen. Allah (soebhanahoe wa ta�ala) heeft de Islam gesticht op reinheid, en alleen zij die zich reinigen gaan het Paradijs binnen." En Hij (sallallahoe aleihi wa sallam) bad: "O Allah! Ik zoek mijn toevlucht bij U tegen alle vormen van onreinheid en onreine wezens.)

Avatar gebruiker
imanvdkraan
Forum Moderator
Forum Moderator
 
Berichten: 20070
Geregistreerd: za _26-_sep-_2009ah, 26-9-2009ad, 8:50 am

Re: Kamelen urine

door imanvdkraan » do _22-_okt-_2015ah, 22-10-2015ad, 7:04 am

assalaam aleikum

broeder/zuster, ik zou wel graag willen weten waar je bovenstaand bericht vandaan hebt?

het is namelijk duidelijk geschreven dat kamelenurine rein is om te drinken en gezondheid kan geven bij bepaalde ziekten. ook wordt het gebruikt voor infecties.
er zijn veel onderzoeken gedaan en er is ontdekt dat de urine van een kameel veel gezonde zaken bevat zoals patassium proteine etc.

overigens, de ontlasting en urine van dieren die geoorloofd zijn om te eten zijn ook niet onrein. je hoeft het niet grondig te verwijderen van de plaats waar je je gebeden doet.

een en ander is hier ook na te lezen:
http://islamqa.info/en/83423
http://islamqa.info/en/111786
Alhamdulillah, i received nothing i wanted...but i received everything i needed

wa aleikum assalaam wa rahmatullahi wa barakatu

Avatar gebruiker
Abdul Malik
Forum Beheerder
Forum Beheerder
 
Berichten: 3830
Geregistreerd: vr _23-_jan-_2009ah, 23-1-2009ad, 8:15 am

Re: Kamelen urine

door Abdul Malik » do _22-_okt-_2015ah, 22-10-2015ad, 9:32 am

Assalamu Aleikum,

Hoe kan de Boodschapper van Allah :saw: de opgenoemde Hadith niet/nooit gezegd hebben?
Daar deze Hadith(betreft het drinken van melk en urine van de kameel) zowel aangehaald wordt in Sahih al-Bukhari en Sahih Muslim.

Het is zefs een wetenschappelijk fijt dat aantoond is dat in de urine van bepaalde dieren zich een stof bevind dat hedendaags "PREMARIN" wordt genoemd. En van de urine van deze dieren worden hedendaags daarvan verschillende moderne medicijnen van gemaakt die kenmerken/eigenschappen bezitten om diverse aandoeningen zoals: opvliegers,misselijkheid,ontstekingen,pijn en koorts, te bestrijden.

En de Profeet Mohammad :saw: was hiervan al meer dan 1400 jaar geleden alreeds van op de hoogte dat de urine van sommige dieren een positieve geneeskundige uitwerking hadden op bepaalde aandoeningen van de mens.

Alle lof zij aan Allah :swt:, en vrede en zegeningen van Allah :swt: zij over de Profeet Mohammad :saw:
LA ILAHA ILLALLAH MUHAMMAD RASULALLAH!


Keer terug naar Overige artikelen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten