Hoi allemaal,
We hebben nu Edammer kaas, Fetakaas(uit Griekenland) , Jenever(uit Nederland) en Parmaham.
Die namen zijn allemaal door Europese wetgeving beschermd.
Alleen produkten uit die streek mogen zo heten, ook al is jouw produkt exact het zelfde,
als het ergans anders gemaakt is mag je het niet zo noemen.
Klik hier voor meer info
Zouden jullie het fijn vinden als er ook een dergelijk wettelijk beschermd keurmerk komt voor halal produkten ?
Elk voordeel heeft ook een nadeel.
Elk bedrijf dat iets doet met halal produkten moet gecertificeerd worden.
De naleving daarvan moet gecontroleerd worden door de AID en de VWA.
Kortom, allemaal kosten, die zullen worden doorberekend aan de consument.
Maar dan weet je wel wat je koopt.
De kans op restjes varkensgehakt in je halal gehaktbal wordt daardoor een stuk kleiner.
Een restaurant dat dit certificaat niet heeft mag dan best shoarma verkopen,
maar het mag niet "halal" genoemt worden.