is opwinding een zonde?

Nieuwe leden kunnen zich hier voorstellen.
RANDOM_AVATAR
Erker
Beginner
Beginner
 
Berichten: 7
Geregistreerd: wo _23-_jun-_2021ah, 23-6-2021ad, 8:08 pm

is opwinding een zonde?

door Erker » wo _23-_jun-_2021ah, 23-6-2021ad, 8:12 pm

Ik heb één probleem, ik gok veel. Ik vind het leuk, ik ben zo geamuseerd en verspil mijn tijd, ik slaag er zelfs in om geld te verdienen. Hoe vind je dit slecht?

Avatar gebruiker
Abdul Malik
Forum Beheerder
Forum Beheerder
 
Berichten: 3871
Geregistreerd: vr _23-_jan-_2009ah, 23-1-2009ad, 8:15 am

Re: is opwinding een zonde?

door Abdul Malik » do _24-_jun-_2021ah, 24-6-2021ad, 3:24 am

Assalamu Aleikum,

Wat betreft een opwinding krijgen, dat is geen zonde en/of hoeft ook niet naar een zonde te leiden.
Een opwinding krijgen en/of het dan ook daadwerkelijk in praktijk brengen zijn twee verschillende dingen die in de Islam niet hetzelfde worden beoordeeld. Sommige opwindingen om het goede te doen zijn goed en stimulerend, en het zit in de aard van de mens om opwindingen te krijgen. Natuurlijk verschild dat van persoon tot persoon betreft jou karakter, visie/gedachtegoed, enz. Toch leert de Islam ons om voor opwinding op te passen en ons daar voor te behoeden en goed over na te denken en daar correct mee om te gaan, want voor sommigen kan dit helaas leiden naar dingen die uiteindelijk toch niet goed voor ons zijn, ook al zijn we zelf van mening van wel. Opwindingen voor dingen die Haraam zijn in de Islam, daar moet een Moslim zichzelf natuurlijk daarvoor behoeden deze negeren en het zelfs bevechten met zijn eigen Nafs, om zo zijn eigen ziel te beschermen tegen al het slechte waar een Moslim zich niet behoort in te mengen, wat jou direct of in de toekomst ermee kan/zal schaden.

Maar wat betreft gokken, daar zeggen de geleerden over:

Gokken is Haraam omdat Allah :swt: het heeft verboden en Hij regeert zoals Hij wil. Allah :swt: zegt:

O jullie die geloven! Bedwelmende middelen (alle soorten alcoholische dranken), gokken, al-Ansaab (offers voor afgoden, enz.) en al-Azlaam (pijlen voor het zoeken naar geluk of beslissing) zijn een gruwel van het werk van Shaytaan. Dus vermijd (strikt alles) die (gruwel) zodat je succesvol kunt zijn. Shaytaan wil alleen vijandschap en haat tussen jullie opwekken met bedwelmende middelen (alcoholische drank) en gokken, en jullie hinderen bij het gedenken van Allah en bij al-salaat (het gebed). Dus, wil je je dan niet onthouden?” (Koran 5:90-91)

Met betrekking tot de wijsheid achter dit verbod, zal elke wijze persoon zien dat er veel redenen voor zijn, waaronder de volgende:

-Gokken zorgt ervoor dat een persoon afhankelijk is van ongelukken, geluk en wensdenken voor zijn verdiensten, in plaats van hard werken, het zweet op zijn aangezicht en het respecteren van de manieren die door Allah zijn voorgeschreven.

-Gokken vernietigt families en veroorzaakt het verlies van rijkdom door middel van haraam. Het maakt rijke families arm en vernedert trotse zielen.

-Gokken leidt tot vijandschap en haat onder de spelers, omdat ze elkaars rijkdom onrechtmatig consumeren en onrechtmatig rijkdom verkrijgen.

-Gokken keert mensen af ​​van het gedenken van Allah en van het gebed, en dwingt de spelers om de slechtste houding en gewoonten te hebben.

-Gokken is een zondige hobby die tijd en moeite kost en mensen doet wennen aan luiheid. Het stopt de ummah met werken en produceren.

-Gokken zet mensen ertoe aan om misdaden te plegen, omdat degene die geen geld heeft op elke mogelijke manier aan geld wil komen, zelfs als hij het moet stelen of het met geweld moet aannemen, of door steekpenningen en bedrog te accepteren.

-Gokken veroorzaakt stress, ziekte en zenuwinzinkingen. Het kweekt haat en leidt in de meeste gevallen tot misdaad, zelfmoord, waanzin en chronische ziekte.

-Gokken drijft de gokker tot slecht gedrag, zoals het drinken van alcohol en het nemen van drugs. De atmosfeer waarin wordt gegokt is schemerig verlicht en gevuld met sigarettenrook; mensen praten met gedempte stemmen en fluisteren, en sluipen in en uit alsof ze niets goeds van plan zijn. Ze komen aarzelend binnen, vol argwaan, en verzamelen zich rond de groene tafel, ongemakkelijk ademhalend en met bonzend hart. Ze worden verondersteld vrienden te zijn die een spel spelen, maar in werkelijkheid zijn ze vijanden, elk van hen ligt op de loer op de ander en probeert winst te maken ten koste van de ander en zijn kinderen. De eigenaar van de plek probeert de gevoelens van alle deelnemers te verdoven door dromerige muziek, gevallen vrouwen, allerlei drankjes en sigaretten aan te bieden. De groene tafel is omgeven met bedrog en bedrog. De kelners en meisjes kunnen de ene speler vertellen over de kaarten van een andere speler en de ene speler helpen de andere te verslaan door middel van knikken en fluisteren. Soms bereiken ze een soort balans om ervoor te zorgen dat het spel doorgaat en mensen langer blijven. Ongetwijfeld verliest uiteindelijk iedereen, ze verliezen het geld dat ze uitgeven aan drankjes en sigaretten, het geld dat ze aan de obers geven, het geld dat ze uitgeven aan drankjes voor de meisjes en allerlei andere verliezen. Zelfs degene die alle of de meeste spellen wint, verliest alle of de meeste van zijn winsten, en de verliezer verliest alles. En aan het einde van de nacht sluipen ze allemaal weg, de tekenen van depressie en vernedering vertonend, en de verliezer waarschuwt de winnaar om de volgende dag uit te kijken.
LA ILAHA ILLALLAH MUHAMMAD RASULALLAH!


Keer terug naar Voorstellen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten