Waarom een Hindoe niet kan bidden tot Krishna …

Avatar gebruiker
muslimfighter
Gewaardeerd lid
Gewaardeerd lid
 
Berichten: 231
Geregistreerd: wo _10-_feb-_2010ah, 10-2-2010ad, 9:04 am

Waarom een Hindoe niet kan bidden tot Krishna …

door muslimfighter » di _11-_sep-_2012ah, 11-9-2012ad, 9:10 pm

Salaam alaikum,

Als we kijken naar de verschillende goden in het Hindoeïsme zien we er velen. Ik zal proberen aan te tonen dat de Hindoe o.a. Krishna die veelvuldig worden aanbeden, niet meer kunnen worden aangeroepen.

Als we beginnen met een simpel voorbeeld zal er later duidelijk worden wat ik bedoel. Laten we stellen dat er een kat is. Deze kat gaat dood en incarneert in een hond. Deze kat bestaat niet meer en kan dus ook niets meer aangeboden worden qua voedsel etc.. De hond eet geen kattenvoer en gedraagt zich niet als een kat. De hond heeft dus totaal niets met de kat te maken. Het is een compleet ander dier geworden.

Laten we nu kijken naar de goden in het Hindoeïsme:

De Hindoe-Drie-Eenheid - TRIMURTI:

De belangrijkste drie hindoegoden zijn Brahma (de schepper), Vishnu (de beschermer) en Shiva (de verwoester).

Brahma
Brahma, de eerste van de Hindoe-drie-eenheid, is de schepper van het heelal. Hij wordt afgebeeld met vier hoofden die naar de vier windrichtingen kijken.

Shiva
Shiva is de vernietiger van het kwaad in het heelal. Hij heeft een drietand als symbool van de vernietiging. Op zijn voorhoofd draagt hij het derde oog van de kennis. Shiva rijdt op een grote stier, Nandi geheten.

Vishnu
Vishnu is de beschermer van het heelal. Hij wordt vaak afgebeeld op een adelaar of slapend op een reuzenslang. Zijn vrouw is Lakshmi, de godin van de schoonheid en rijkdom.

Vishnu is in de Trimurti de handhaver van de schepping. Hij wordt afgebeeld met een blauwe huid en een aantal attributen als de oerschelp, de discus (chakra), de knots en de lotus. Wanneer er gevaar dreigt voor de schepping, incarneert Vishnu in een gedaante om deze te redden. Er zijn tot dusver negen incarnaties geweest, met een 10e die nog moet komen.

De negen incarnaties zijn:
1. Matsya, de vis om de wereld te redden van verdrinking
2. Kurma, de schildpad, deze droeg de wereldberg Meru, die als "karnspil" fungeerde bij het karnen van de oceaan
3. Varaha, het zwijn. Deze doodde een demon die de wereld teisterde|
4. Narsingh, de mens-leeuw, die een koning die zich als God liet behandelen en die door mens nog dier gedood kon worden, verscheurde
5. Vamana, de dwerg. De eerste (maar kleine) mens in de incarnaties.
6. Parsurama, de krijger die in 21 oorlogen de macht van chatrya's brak en de macht voor de brahmanen won.
7. Rama, de ideale mens. Samen met zijn gemalin Sita en zijn broer en toegewijde Hanumanta wist hij de heerschappij van een wrede koning te breken.
8. Krishna, de ideale leermeester
9. Boeddha, de verlichte.

De 10 incarnatie heeft volgens de Hindoes nog niet plaatsgevonden:
1. Kalki, de ruiter op het witte paard, die nog moet komen om een betere en mooiere wereld te stichten.

Ik wil me in deze analyse beperken tot Krishna aangezien deze het populairst is.
Krishna is de sleutelfiguur uit de Bhagavad Gita, een onderdeel van het gedicht Mahabharata. Krishna (Sanskriet voor 'zwart'; ook wel 'een entiteit die anderen naar vervulling leidt') is een van de meest aanbeden goddelijke persoonlijkheden in het hindoeïsme.

Krishna is de 8ste incarnatie van Vishnu:

Wat is incarnatie?
incarnatie definitie
in - car` na - tie [-(t)sie] («Frans«Latijn) de -woord (vrouwelijk) incarnaties vleeswording; het aannemen van een menselijk lichaam door een hoger wezen;

Volgens de Vedische traditie is Krishna 5000 jaar geleden geboren in Mathura, de toenmalige hoofdstad van het koninkrijk Shurasena (in het huidige Uttar Pradesh) in het land Bharat-Varsa (het tegenwoordige India). Hij was het achtste kind van prinses Devaki en haar man Vasudeva.

Men zegt dat het kaliyuga begon bij de dood van Krishna op 17 februari 3102 v. Chr. (in het heldendicht stierf Krishna 36 jaar na de grote oorlog).

Wat klopt er niet?
1. Als Krishna de incarnatie is van Vishnu, betekent dit automatisch dat hij ook de incarnatie is van Brahma (de Schepper) en Shiva (de Vernietiger (van het kwaad)), aangezien Vishnu een onderdeel is van de drie-eenheid (trimurti). Wie controleerde het universum op dat moment?

- Wie wendde al het kwaad af die aanwezig was?

- Als de Schepper er niet meer is dan kan er ook niets nieuws worden gecreëerd. Er kunnen geen mensen worden geboren etc.

2. Kan God incarneren in een mens?
Stel dat God zou kunnen incarneren in een mens, dan dienen we te weten dat God op dat moment ophoudt te bestaan als God en dus volledig mens is geworden. Dit dient een toelichting.
We dienen ten eerste een aantal eigenschappen van God erbij te nemen. De meest bekende eigenschappen van God zijn: De Alwetende, De Almachtige, De Eeuwige zonder begin en zonder eind, De Zichzelf bestaande.

Nu dienen we te kijken wat een aantal eigenschappen van de mens zijn. De mens is niet Almachtig en niet alwetend. De mens wordt geboren en sterft en heeft dus WEL een begin en een eind en is dus niet Zelf bestaand.

Als Vishnu (+Brahma + Shiva) incarneert in Krishna als mens, dan houdt Vishnu (+ Brahma + Shiva) op te bestaan als God. De drie-eenheid houdt op te bestaan als de allerhoogste goddelijke macht (Brahma de schepper / Vishnu de beschermer + Shiva de vernietiger) en bestaat als MENS in Krishna.

Een God kan dus NIET God en Mens tegelijkertijd zijn. De eigenschappen zijn niet hetzelfde. We kunnen ook niet zeggen dat iemand lang en kort tegelijkertijd zijn. We kunnen bijvoorbeeld ook niet zeggen dat iemand dik en dun tegelijkertijd zijn. Zo kan God niet tegelijk God en mens zijn. Het is dus een onmogelijkheid.

We hebben dus gezien dat als Vishnu incarneert in Krishna hij ophoudt met het zijn van God. Als Krishna doodgaat sterft dus logischerwijs ook Vishnu aangezien Krishna de incarnatie is van Vishnu als mens. Vishnu kan nu dus wel sterven als Krishna de mens. Als Vishnu sterft, dan sterft Brahma en Shiva automatisch ook. Er is geen God meer over die macht heeft over het leven en de dood meer (de Schepper) en kan dus niemand sterven of geboren worden.

Een ander vraag die je kunt stellen: Wat gebeurd er met de persoon wanneer zijn tijd voorbij is op de wereld? We weten dat Vishnu 9 x is geïncarneerd. Laten we Rama en Krishna als voorbeeld nemen.

7. Rama, de ideale mens. Samen met zijn gemalin Sita en zijn broer en toegewijde Hanumanta wist hij de heerschappij van een wrede koning te breken
8. Krishna, de ideale leermeester

Rama is de 7de incarnatie van Vishnu en Krishna is de 8ste incarnatie van Vishnu. Dit houdt in dat Vishnu als Rama op de wereld is gekomen als mens. Rama gaat uiteindelijk dood en de volgende incarnatie van Vishnu is Krishna. Dit houdt in dat Rama niet meer bestaat en dus logischerwijs niet meer aanbeden kan worden aangezien Vishnu nu in Krishna is geïncarneerd. Vishnu was als Rama op de aarde gekomen voor een bepaalde periode, tijd en plaats. Vervolgens incarneerde Vishnu in Krishna voor een bepaalde periode, tijd en plaats. De tijd van Rama is dus voorbij en die van Krishna is gekomen. Vervolgens incarneert Vishnu in Boeddha en Krishna is dus verdwenen en bestaat niet meer. Krishna bestaat helemaal niet meer en kan dus logischerwijs niet meer aanbeden worden in de vorm van Krishna.

Dit geldt voor ALLE voorgaande incarnaties: Ze kunnen niet allemaal tegelijkertijd bestaan en dus ook niet meer aanbeden worden.

Wassalaam

RANDOM_AVATAR
nadenkertje
Beginner
Beginner
 
Berichten: 15
Geregistreerd: wo _27-_nov-_2013ah, 27-11-2013ad, 8:47 pm

Re: Waarom een Hindoe niet kan bidden tot Krishna …

door nadenkertje » vr _29-_nov-_2013ah, 29-11-2013ad, 12:34 am

ja maar hindoes vinden dat niet zo belangrijk, als ik het goed begrepen heb gaat het om het aanbidden van God (veel stromingen hebben een eigen oppergod) op ieders eigen manier. Voor hindoes gaat het er vooral om dat men zich verbonden voelt met de eigen oppergod die het beste bij die persoon aansluit en dat men zich er op die manier goed bij voelt, zo kan diegene het beste uit zichzelf halen en een beter mens zijn en uit samsara verlost worden. Dit is wat veel hindoes zeggen in ieder geval als het om dit soort zaken gaat.


Keer terug naar Islam en Hindoeïsme/Boeddisme

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast