Zwaartekracht in de Koran

Besprekingen of vragen over teksten uit de Edele Koran
Avatar gebruiker
Abdul Malik
Forum Beheerder
Forum Beheerder
 
Berichten: 3885
Geregistreerd: vr _23-_jan-_2009ah, 23-1-2009ad, 8:15 am

Zwaartekracht in de Koran

door Abdul Malik » ma _26-_sep-_2022ah, 26-9-2022ad, 5:39 am

Bismillah.

Allah :swt: zegt in de Koran:

إِنَّ ٱللَّهَ يُمۡسِكُ ٱلسَّمَٰوَٰتِ وَٱلۡأَرۡضَ أَن تَزُولَاۚ وَلَئِن زَالَتَآ إِنۡ أَمۡسَكَهُمَا مِنۡ أَحَدٖ مِّنۢ بَعۡدِهِۦٓۚ إِنَّهُۥ كَانَ حَلِيمًا غَفُورٗا

Waarlijk! Allah houdt de hemelen en de aarde in stand zodat zij niet vergaan, en als zij vergaan, dan is er niemand buiten Hem die hen kan vasthouden. Waarlijk, Hij is de Verdraagzame, de Vergevingsgezinde. (Koran 35:41)

De Arabische term voor "in stand (houden)" is: يُمۡسِكُ / YUMSIEKU, wat afstamt van مسك / MASAKA wat mag betekenen:

- Tegenhouden, terughouden, vasthouden, voorkomen, in toom houden, achterhouden, of zelfs iets weerhouden om te handelen volgens zijn eigen vrije wil.

" Wat is dan wat de hemelen en de aarde in stand houd? De huidige wetenschappers claimen dat het de zwaartekrachten zijn die zich overal in het universum bevinden. Maar in antwoord op de vraag, wat en welke kracht is dit dan? De wetenschappers zijn sprakeloos en zwijgen over de ware aard van de krachten in het universum. Het enigste wat ze er over kunnen zeggen is, dat het bestaat. En dat het kan geformuleerd worden in/op verschillende manieren. Maar de waarheid is dat het een mysterie is dat ze niet kennen en/of kunnen verklaren. Zo wat is er fout aan om te zeggen/claimen dat Hij die het gecreëerd heeft het ook in stand houd, zo dat de zon en de maan en de sterren, en alles in het universum niet in elkaar valt en/of tegen elkaar botst zodat het zichzelf zou vernietigen. En dit is nog maar 1 aspect in het gehele universum. Want namelijk andere vragen die de wetenschappers stellen en hebben ontdekt is dat de universum ook tegelijk expandeert in een hoog tempo. Zo zij zitten met de vraag dat omdat er overal verschillende krachten en zwaartekrachten aanwezig en actief zijn in het universum, daar toch al deze verschillende krachten en zwaartekrachten niet met elkaar botsen, elkaar tegenwerken en daardoor wanorde zouden moeten creëren. Want de kracht die het universum expandeert is er tegelijkertijd met de zwaartekrachten die alles bij elkaar houden. Zo de vraag moet zijn, dat ondanks er overal in het universum zoveel krachten aanwezig zijn, het gehele universum in perfecte harmonieuze stand blijft en dat het niet zichzelf vernietigd? Welke werkelijke "Kracht" zorgt dat dan hier nu voor? De wetenschappers zelf hebben geen idee!" (Tafsir Ishraq al-Ma'ani)

Tafsir Taisirur Rahman Le Bayanil Qur'an zegt: " Allah :swt: presenteert hier zijn Opperste Almacht, dat Hij het is bij zijn Machtige Kracht die de hemelen en de aarde in zijn plaatsen houd, en Hij plaatst daarin zulke krachten tussen hen beiden dat alle hemelen en wat zich erin bevind is gevestigd zonder enige zichtbare steun op hun plaatsen, en de aarde is evenzo gebalanceerd op zijn plaats zonder dat het zijn eigen baan verlaat. Want anders zouden de hemelen op de aarde vallen, en de aarde dat in zijn eigen baan draait zou dan direct dramatisch vernietigd worden met gevaar voor al het leven op aarde. Al deze dingen zijn allemaal niets anders dan grondig gevestigd door de Macht en Meester van alles die daarover de autoriteit heeft, want daarom is Hij de meest Verdraagzame, de meest Vergevingsgezinde."

De Koran geeft meerdere aanwijzingen aan wie of wat die "Kracht" is die alles in perfecte controle en balans houd wat zich allemaal bevind in de hemelen en aarde, en dat is alleen Allah :swt:. De Koran zegt:

Hij weerhoudt de hemelen ervan om op de aarde te vallen( Koran 22:65)

En tot Zijn Tekenen "behoort dat de hemel en de aarde onder Zijn bevel staan.( Koran 30:25)
LA ILAHA ILLALLAH MUHAMMAD RASULALLAH!

Keer terug naar De Edele Koran

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast