Gaat de zon onder in een plas van water?

Besprekingen of vragen over teksten uit de Edele Koran
Avatar gebruiker
Abdul Malik
Forum Beheerder
Forum Beheerder
 
Berichten: 3875
Geregistreerd: vr _23-_jan-_2009ah, 23-1-2009ad, 8:15 am

Gaat de zon onder in een plas van water?

door Abdul Malik » wo _9-_feb-_2022ah, 9-2-2022ad, 6:00 am

Assalamu Aleikum,

Als de Christelijke missionarissen en de Atheïsten met ons Moslims over de Koran willen redetwisten halen ze al te graag en elke keer de volgende valse claim naar voren om de Koran in twijfel te trekken en daar over lacherig te doen. Ze zeggen en claimen dat de Koran fout is in de uitspraak:

Totdat, toen hij de plaats bereikte waar de zon ondergaat, hij ontdekte, dat zij ondergaat in een bron van zwart modderig water.( Koran 18:86)

En zij claimen dus dat de zon wetenschappelijk nooit en nimmer in een (modderig) plas water ondergaat, en dat dit een belachelijke en foute uitspraak is van de Koran. Dus Mohammad :saw: weet niet waar hij het over heeft.

Als we dit vers uit de Koran bestuderen, dan merken wij het volgende op. En dat is ten eerste dat het vers niet goed is vertaald/benaderd in zijn betekenis en uitleg wat het Arabisch van de Koran te zeggen heeft.

In het kort, het verhaal achter dit vers is dat een dienaar van Allah :swt: met de naam Zhul-Qarnain een wereldreis maakte en dat hij op drie verschillende plekken kwam waar de Koran melding van maakt. Dit vers valt onder zijn eerste bestemming van zijn reis. En toen hij die bestemming bereikte, maakt de Koran melding van het opgenoemde vers.

Als we nu taalkundig analyseren wat het Arabisch van de Koran te zeggen heeft dan vinden we de volgende uitspraak/uitdrukking dat zegt:

حَتَّىٰٓ إِذَا بَلَغَ مَغۡرِبَ ٱلشَّمۡسِ وَجَدَهَا تَغۡرُبُ فِي عَيۡنٍ حَمِئَةٖ

Merk het onderstreepte op dat de Koran de term: وَجَدَهَا / Wadjadaha gebruikt. En dit is cruciaal van belang want nu heeft het vers taalkundig een hele andere betekenis en uitleg gekregen in wat het werkelijk te zeggen en te betekenen heeft.

Het Arabische term/woord وَجَدَهَا / Wadjadaha stamd af van de stamletters: وج د / wa-djiem-dal. En deze stam letters die het woord/term: وجد / Wadjada vormen, betekend:-(Hij)ontdekte het - bemerkte het - zag het - beleefde het.

Dus nu begrijpen we dat volgens de Koran voor wie het nu lijkt alsof hij zag en het opmerkte dat de zon neer ging in een( modderig) plas water. Dit kan niets anders betekenen dat het in de ogen en visie van Zhul-Qarnain zelf leek alsof de zon neerging in een (modderig) plas water. En betekend het dus dat dit niet een wetenschappelijk claim van de Koran is dat de zon werkelijk neer gaat in een (modderig) plas water. Nu begrijpen we het vers in zijn werkelijke uitdrukking en betekenis wat de Koran er mee bedoeld en ermee wil zeggen.

Dus het Koran vers zou beter moeten vertaald/benaderd worden op de volgende manier(en zie het onderstreepte):

Totdat, toen hij de plaats bereikte waar de zon ondergaat, hij ontdekte, dat ( het lijkt alsof) zij ondergaat in een bron van zwart modderig water.

Maar hier blijft het er niet bij, de Christelijke missionarissen en de Atheisten hebben nog een joker die ze in willen zetten. En zij claimen dat de Profeet Mohammad :saw: dit zelf ook bevestigd heeft in een Hadith dat zegt:

Overgeleverd door Abu Dharr: Ik zat rijdend achter de Boodschapper van Allah :saw: die een ezel bereed toen de zon onderging, hij vroeg: "Weet jij waar het ondergaat?" Ik antwoorde:" Allah en zijn Boodschapper weten het beter. hij zei: "Het gaat onder in een plas van warm water"

Deze Hadith uit Abu Dawud en Ahmed is alreeds door de vroegere geleerden van de Hadith en Tafsir (zoals ook Ibn Kathir) in twijfel getrokken en beoordeeld als niet authentiek. Daar er toch geleerden zeggen en claimen dat de Hadith authentiek is. Alleen lopen deze geleerden tegen het probleem aan dat in de overleverings keten van de Hadith zich al-Hakam ibn ‘Utaybah bevind, en hij wordt beoordeeld en gezien als een Mudallis (dat wil zeggen, hij gebruikte vage bewoordingen om een ​​verkeerde indruk te wekken). Ibn Hibbaan zei: Hij hield zich bezig met Tadlees( dat wil zeggen dat geen van degenen die zijn Hadith hebben overgeleverd, zei dat hij duidelijk verklaarde dat hij het van de vorige overleveraar had gehoord.) Daartegen is er is een soortgelijke authentieke overlevering van deze Hadith in Sahih al Bukhari en in Sahih Muslim, en anderen, waar de woorden: "Het gaat onder in een plas van warm water" geheel niet in voorkomt. Maar het zegt: "Het gaat en knielt neer onder de Troon, dan vraagt ​​het om toestemming (om op te staan) en er wordt toestemming aan gegeven.". En het is deze versie van de Hadith uit Sahih al-Bukhari en Sahih Muslim en anderen die door de geleerden wordt geaccepteerd als authentiek.

Dus ook hiermee slaan de Christelijke Missionarissen en Atheïsten feitelijk de plank geheel mis in hun claim richting de Koran als wel richting de Hadith. En dat het weer eens bewijst dat ze met niets anders dan met onwetendheid en/of leugens en verdraaiing de Koran doen aanvallen en bekritiseren.

Verder wat betreft de uitdrukking zoals:" zonsopgang en zonsondergang" dit zijn termen die we gebruiken om datgene aan te duiden wat ons bekend is in het taalgebruik. Want wetenschappelijk weten we dat de zon niet letterlijk ondergaat en opgaat, want waar op een plek op aarde de zon ondergaat, zal het op een andere plek op aarde opgaan. Want wij weten dat zowel de aarde als de zon een vaste draai en baan heeft die zij afleggen tegen over elkaar. En dat resulteert naar het beleven en krijgen van dag en nacht, en het verkrijgen van de verschillende seizoenen op aarde. Want ook NASA zelf, en welk ander wetenschappelijke onderzoek overheidsorganisatie dan ook gebruiken de zelfde termen om de stand/positie/tijd van de zon aan te duiden met de termen "zonsondergang en zonsopgang". En hier ziet en vind niemand het verkeerd dat NASA en welke alle andere overheidsorganisaties deze expressies gebruiken om de stand van de zon wetenschappelijk kenbaar te maken. Ook de kalenders die men gebruikt geven aan wanneer het zondondergang of zondopgang is, en ze gebruiken zelfs termen als "maan op", en "maan onder", en "eerste kwartier", "laatste kwartier", "volle maan", "nieuwe maan". Dit zijn niets dan uitdrukkingen om het ons kenbaar te maken wat de stand van de zon en/of maan is zoals wij dat kennen en begrijpen in de betekenis van de taal der wetenschap. Om de tijd, dagen, maanden en jaren te kunnen berekenen.

De Koran zegt daarom ook duidelijk om het wetenschappelijk helemaal correct te bevestigen dat alles zijn baan/kringloop heeft, zowel de zon, de maan, en de aarde, de Koran zegt:

Hij is het die de dageraad laat aanbreken. Hij heeft de nacht als rust aangewezen en de zon en de maan voor het berekenen (van de tijd). Zo is "de meting van de Almachtige, de Alwetende.( Koran 6:96)

En Hij heeft de zon en de maan dienstbaar gemaakt, beiden voortdurend hun koers vervolgend. En Hij maakte voor jullie de nacht en de dag dienstbaar.( Koran 14:33)

En Hij heeft door Zijn gebod de nacht en de dag, de zon en de maan en de sterren voor jullie in dienst gesteld. Zeker, hierin zijn Bewijzen voor een volk dat begrijpt.( Koran 16:12)

Heb jij niet gezien hoe jouw Heer de schaduwen verlengd? Als Hij het had gewild, dan zou had Hij die zeker kunnen doen stilstaan. Toen hebben Wij de zon tot een wijzer gemaakt.( Koran 25:45)

En tot Zijn Tekenen behoren de nacht en de dag, en de zon en de maan.( Koran 41:37)

De zon en de maan volgen de berekende baan.( Koran 55:5)

Zie je niet dat Allah de nacht laat overgaan in de dag, en de dag laat overgaan in de nacht en Hij de zon en de maan dienstbaar heeft gemaakt, en dat allen tot een vastgesteld tijdstip bewegen? En dat Allah Alwetend is over wat jullie doen?( Koran 31:29)

Hij laat de nacht overgaan in de dag en Hij laat de dag overgaan in de nacht. En Hij heeft de zon en de maan in dienst gesteld. Allen lopen een vastgestelde tijd. ( Koran 35:13)

En de zon vaart haar eigen afgebakende koers voor een (vastgestelde) termijn. Dat is het besluit van de Almachtige, de Alwetende.( Koran 36:38)

Het is niet mogelijk dat de zon de maan bereikt en de nacht kan de dag niet inhalen. Allen bewegen in een kringloop.( Koran 36:40)

En Hij is Degene Die de dag en de nacht heeft geschapen, en de zon en de maan, ieder zwevend in haar baan.( Koran 21:33)

Hij bedekt de nacht met de dag, die hem snel opvolgt en (Hij schiep) de zon, de maan en de sterren, zijn onderworpen aan Zijn bevel. Zeker, aan Hem is de schepping en het bevel. Gezegend zij Allah de Heer der Werelden.( Koran 7:54)

Waarlijk, de afwisseling van dag en nacht en in alles wat Allah in de hemelen en op aarde geschapen heeft, zijn Tekenen voor de mensen die hun plicht ten opzichte van Allah vervullen en Hem veel vrezen.(Koran 10:6)

Hij brengt de nacht als bedekking over de dag. Waarlijk, in deze zaken zijn Tekenen voor de mensen die nadenken.( Koran 13:3)

Dus de conclusie uiteindelijk is dat de valse beschuldigingen richting de Koran niets zijn dat leugens en verdraaiingen die ze zelf verzinnen. De Koran is en blijft geheel foutloos en wetenschappelijk correct.

Geprezen zij Allah :swt: die de hemelen en de aarde en wat daar tussen is heeft geschapen, en het tevens in stand houd. En die de Koran heeft doen neerdalen/openbaren op de Profeet Mohammad :saw: als een leiding voor de mensheid.
LA ILAHA ILLALLAH MUHAMMAD RASULALLAH!

Keer terug naar De Edele Koran

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast