Vraag over Kaába

Heb je vragen over de Islam? Stel ze hier.
RANDOM_AVATAR
peanut
Beginner
Beginner
 
Berichten: 1
Geregistreerd: ma _7-_okt-_2019ah, 7-10-2019ad, 6:44 pm

Vraag over Kaába

door peanut » ma _7-_okt-_2019ah, 7-10-2019ad, 6:54 pm

Ik heb een vraag over Ka'aba Grote Moskee te Mekka.
Het is zo dat de Islam afgodsbeelden, niet goed vindt
Nu is de Ka' aba een stenen beeld. een kubus. Is dit ook een afgodsbeeld?
Staat de Heilige Koran het vereren van stenen toe?
Ik vind dit moeilijk te verteren.

Avatar gebruiker
Ayasha
Forum Beheerder
Forum Beheerder
 
Berichten: 40303
Geregistreerd: do _13-_okt-_2005ah, 13-10-2005ad, 1:10 pm

Re: Vraag over Kaába

door Ayasha » di _8-_okt-_2019ah, 8-10-2019ad, 11:46 pm

De Kabaa is een gebouw, geen afgodsbeeld.
Het woord arabaische woord 'Kabaa' betekent 'kubus'.
Het is één van de eerste gebedshuizen en geeft de richting aan waarin moslims zich moeten richten als zij het gebed doen.

Voor wat meer info, zie:

viewtopic.php?f=2&t=3958&p=46673#p46673
Indien er problemen zijn met inloggen, stuur een mailtje naar [email protected] onder vermelding van uw gebruikersnaam en emailadres waarmee u hebt aangemeld.

www.islamboeken.nl

Avatar gebruiker
Ayasha
Forum Beheerder
Forum Beheerder
 
Berichten: 40303
Geregistreerd: do _13-_okt-_2005ah, 13-10-2005ad, 1:10 pm

Re: Vraag over Kaába

door Ayasha » di _8-_okt-_2019ah, 8-10-2019ad, 11:53 pm

Toen de profeet :saw: vijfendertig jaar oud was, vond een overstroming plaats die de muren van de Ka'bah beschadigde. Aangezien de muren al eerder waren beschadigd door een brand, vonden de mensen van Quraish het noodzakelijk om ze te herbouwen. Zij besloten daarop om de bouw alleen te financieren met het eerlijk verdiende geld, dus niet het geld van de bruidsschat van een prostituee, het geld afkomstig van renteheffingen of dat ten onrechte afgenomen was van een ander.

Zij vreesden Allah's bestraffing als zij het zouden slopen, maar toen vertelde Alwalied, de zoon van Almoughirah hen: 'Allah bestraft niet degenen die iets herstellen' en begon zelf met het slopen. Zij volgden hem hierin totdat ze de fundamenten van Ibrahiem bereikten. Zij startten de bouw van de Ka'bah en verdeelden de bouwactiviteiten onder de verschillende stammen. De vooraanstaanden droegen de stenen op hun schouders. De profeet :saw: en zijn oom Al'abbas deden hetzelfde. Een Romeinse bouwer, wiens naam Baaqum was, was verantwoordelijk voor de bouw. Later bleek dat de - eerlijk verdiende - financiële middelen niet voldoende waren om de bouw vanaf de fundamenten van Ibrahiem te beëindigen, zij lieten daarom ongeveer zes meter open en bouwden een muurtje aan de rand van de oorspronkelijke grenzen als aanwijzing dat het bij de Ka'bah behoorde. Dit deel wordt de "Alhajar wal-hutaim" genoemd.

Bij het bereiken van de plek van de zwarte steen "alhajar alaswad" tijdens de bouwwerkzaamheden wilde elk stamhoofd zichzelf de eer verschaffen om de steen op zijn plek terug te leggen.

Dit leidde tot flinke ruzies onderling, die vier tot vijf dagen duurden. De situatie dreigde in een bloedige strijd te veranderen, maar de wijze Abu Umayya, de zoon van Almughierah Almakhzoumi, heeft dit kunnen voorkomen. Hij was de oudste man van Quraish en stelde voor om de arbitrage over te laten aan de eerste man die zou binnenkomen in de moskee en allen stemden daarmee in.

De voorbestemming van Allah was dat die eerste man die zou binnenkomen na dit besluit, de profeet zou zijn :saw: . Toen de mensen hem zagen zeiden ze: 'Deze man is de betrouwbare en wij accepteren hem, dat is Mohammed'. Toen hij bij hen aankwam vertelden zij het verhaal, hij pakte een mantel, legde de zwarte steen erin en vroeg een ieder die mantel vast te houden en hem vervolgens te dragen naar de plek van de steen. Toen zij die hadden bereikt, pakte Mohammed :saw: de steen en legde die op zijn plaats. Het was de juiste oplossing waar iedereen over tevreden was.

De zwarte steen lag anderhalf meter hoog en de deur van de Ka'bah lag twee meter boven de grond zodat alleen degenen waar zij toestemming aangaven naar binnen konden.
Zij hebben de hoogte van de muren verdubbeld en deze werden ongeveer acht meter (18 thira'e). Zij legden zes pilaren neer binnen de Ka'bah in twee rijen en maakten daarboven het plafond, ter hoogte van vijftien Thira'e, dat ongeveer zeven meter is. De Ka'bah was voor deze renovatie namelijk zonder plafond of pilaren.

Bron
Indien er problemen zijn met inloggen, stuur een mailtje naar [email protected] onder vermelding van uw gebruikersnaam en emailadres waarmee u hebt aangemeld.

www.islamboeken.nl

Avatar gebruiker
Abdul Malik
Forum Beheerder
Forum Beheerder
 
Berichten: 3830
Geregistreerd: vr _23-_jan-_2009ah, 23-1-2009ad, 8:15 am

Re: Vraag over Kaába

door Abdul Malik » di _15-_okt-_2019ah, 15-10-2019ad, 6:00 am

Dit is een groot misverstand dat wij Moslims de Kaába aanbidden.
En de onwetende en de verdraaiers van feiten claimen dat wij Moslims de Kaába midden in een woestijn aanbidden en ons Moslims uitmaken als afgoddienaren en de Islam uitmaken als een valse religie.

De Kaába is niets maar dan ook niets meer dan de Kibla(gebedsrichting) die wij Moslims aanhouden om de Ene ware God te aanbidden die geen metgezellen heeft.

Daarnaast baden de Moslims in de vroege periode van de Islam richting Jerusalem, en daar hadden de Joden en Christenen in die tijd daar geen problemen mee. Want dat was ook hun Kibla(gebedsrichting). Todat de order kwam van Allah :swt: dat de Moslims hun Kibla moesten veranderen van Jerusalem naar de Kaába in Mekka.

De Koran zegt:

De dwazen onder de mensen zullen zeggen: "Wat heeft hen afgewend van hun gebedsrichting waaraan zij gewoon waren?" Zeg: "Van Allah is het oosten en het westen; Hij wijst aan wie Hij wil de goede richting naar een juiste weg."Zo hebben Wij jullie gemaakt tot een evenwichtige gemeenschap opdat jullie getuigen zullen zijn over de mensen en opdat de gezant getuige zal zijn over jullie. Wij hebben de gebedsrichting waaraan jullie gewoon waren slechts ingesteld opdat Wij zouden weten wie van hen die zich op hun hielen omdraaien de gezant volgen. Het was inderdaad moeilijk, behalve voor hen aan wie Allah de goede richting wijst. Allah is niet zo dat Hij jullie geloof verloren laat gaan. Allah is voor de mensen vol mededogen en een erbarmer. Wij zien wel dat jouw gezicht de hemel rond zoekt. Dus zullen Wij je tot een gebedsrichting wenden die je bevalt. Wend dus je aangezicht in de richting van de heilige moskee. Waar jullie ook zijn, wendt jullie aangezicht in die richting. Zij aan wie het boek gegeven is weten dat het de waarheid is van hun Heer. Allah let goed op wat zij doen. Wat voor teken jij ook brengt aan hen aan wie het boek gegeven is, zij volgen jouw gebedsrichting toch niet en jij volgt hun gebedsrichting niet, noch volgen zij elkaars gebedsrichting. Als jij nu hun neigingen volgt, nadat de kennis tot jou is gekomen, dan behoor je zeker tot de onrechtplegers.( Koran 2:142-145)
LA ILAHA ILLALLAH MUHAMMAD RASULALLAH!


Keer terug naar Vragen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 8 gasten