Fahretting Pasha

Artikelen omtrent de Islamitische Geschiedenis
Avatar gebruiker
Ayasha
Forum Beheerder
Forum Beheerder
 
Berichten: 40318
Geregistreerd: do _13-_okt-_2005ah, 13-10-2005ad, 1:10 pm

Fahretting Pasha

door Ayasha » wo _19-_sep-_2018ah, 19-9-2018ad, 3:00 pm

Unieke foto!

Toen de Ottomaanse legerleider Fahrettin Pasha (die Medina maandenlang succesvol verdedigde tegen de Arabische stammen die in dienst van de Britse agenda in opstand waren gekomen) uiteindelijk werd opgepakt, zat hij tot 1921 in een Egyptische gevangenis. Na zijn vrijlating werd hij uitgezonden naar Afghanistan, om daar als ambassadeur aan de slag te gaan.

Wie een beetje onderlegd is in de geschiedenis van de eerste jaren van de Turkse republiek weet dat uitzending naar Afganistan vaak gebeurde om elitaire lastposten zo ver mogelijk van Ankara vandaan te houden. Zou dat bij Fahrettin pasha ook de reden zijn geweest?

Enfin...
Ik was nog nooit een foto tegengekomen van zijn tijd in Afghanistan. Maar op deze foto zien we hem dan tóch staan (rechts)! Naast hem (links) staat niemand minder dan de Afhaanse Emir Amanullah Khan, die zichzelf vanaf 1926 koning zou gaan noemen. De foto moet genomen zijn tussen 1922 en 1926, de tijd waarin Fahrettin pasha in Afghanistan was. Beide heren hebben Ottomaanse vlaggen (de staatsvlag en de kalifaatsvlag) om zich heen gewikkeld.

Het heeft even geduurd voor ik was uitgekeken...

Afbeelding


Kasım Tekin

Zie ook de FB-pagina van Kasım Tekin
https://www.facebook.com/tekinkasim?fref=nf
Indien er problemen zijn met inloggen, stuur een mailtje naar [email protected] onder vermelding van uw gebruikersnaam en emailadres waarmee u hebt aangemeld.

www.islamboeken.nl

Keer terug naar Islamitische Geschiedenis

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast