1000 dinar...

Artikelen omtrent de Islamitische Geschiedenis
Avatar gebruiker
Ayasha
Forum Beheerder
Forum Beheerder
 
Berichten: 40318
Geregistreerd: do _13-_okt-_2005ah, 13-10-2005ad, 1:10 pm

1000 dinar...

door Ayasha » zo _16-_sep-_2018ah, 16-9-2018ad, 2:02 pm

Een bedevaartganger was ooit in slaap gevallen in Medina. Hij schrok schreeuwend wakker, voelde aan zijn spullen, en kreeg door dat hij zijn geldbuidel met daarin 1000 dinar was kwijtgeraakt!

Hij schreeuwde in het rond en stuitte op een man, die hem vroeg wat er aan de hand was. De bedevaartganger vertelde dat hij zijn geldbuidel was verloren. De man nam De Reiziger mee naar zijn huis en gaf hem 1000 dinar om zijn reis te kunnen vervolgen. Kort na zijn vertrek vond de reiziger toch zijn eigen geldbuidel!

Vol schaamte snelde hij terug naar de man, bood hem zijn excuses aan en gaf hem de 1000 dinar terug... maar de man weigerde.
'Ik neem nooit terug wat mijn hand verlaten heeft', antwoordde de man, en hij vertrok.
'Wie is deze man!', vroeg de reiziger verbijsterd aan de mensen om hem heen.
'Dat is Ja'far ibn Mohammed', antwoordde zij...

*Ja'far ibn Mohammed ibn 'Ali ibn Husayn (702-765), beter bekend als Ja'far as-Saadiq, was een van de beroemdste nakomeling van de profeet (s.a.s). De laatstgenoemde Husayn was de zoon van Fatima (r.a.), de dochter van de profeet (s.a.s).


Kasım Tekin
Indien er problemen zijn met inloggen, stuur een mailtje naar [email protected] onder vermelding van uw gebruikersnaam en emailadres waarmee u hebt aangemeld.

www.islamboeken.nl

Keer terug naar Islamitische Geschiedenis

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast