Pagina 1 van 1

Vanaf 13-6-2020 5-wkse cursus Geloofsleer II (online) UPDATE

BerichtGeplaatst: zo _7-_jun-_2020ah, 7-6-2020ad, 4:32 pm
door Ayasha
Afbeelding

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Re: Vanaf 13-6-2020 5-wkse cursus Geloofsleer II (online) UP

BerichtGeplaatst: vr _12-_jun-_2020ah, 12-6-2020ad, 3:55 pm
door Ayasha
De afgelopen tijd hebben wij ons met de Wil van Allah bezig gehouden met inspanningen om onze online leskwaliteit drastisch te vergroten. We beseffen ons dat wij, zolang de corona-crisis voortduurt, voorlopig nog even geen volle klassen meer kunnen veroorloven zoals we dat altijd gewend waren. Dit vanwege de gezondheid van onze shaykh en onze studenten en bezoekers onderling.

Mede daarom hebben wij ons de afgelopen tijd gericht op nieuwe innovatieve leersystemen die wij nog nergens terug gezien hebben, waarmee de stof nog vloeiender en interactiever aangeboden kan worden. Ook hebben we ingezet op het vormen van een digitale klaslokaal, in de vorm van een afgeschermde digitale 'safe-space' waarin de student tijdens- en na de lessen vrije interactie heeft met de docent en met studenten onderling om zo over de lesstof te 'sparren' en zo elkaar samen vooruit te helpen. Onze online-lessen zullen geen eenrichtingsverkeer meer zijn, waarbij van de student enkel verwacht wordt de lesstof koud op te nemen. Op deze manier van 'community-learning' hopen wij dat de student niet alleen maar informatie verzamelt uit de lessen, maar werkelijk kennis opdoet en dit zich 'eigen' maakt door de lesstof dynamisch op te doen, i.p.v. enkel lineair. De student krijgt hiermee een grotere rol: hij/zij leert de stof opdoen, maar leert ook tegelijkertijd hoe hij/zij deze kan verduidelijken aan anderen.

De eerste cursus waarin wij met de Wil van Allah deze verbeterde vorm van online lesgeven mogen aanbieden, zal zijn tijdens de cursus Geloofsleer II: Gevorderd, dat aanstaande zaterdag 13 juni 2020 van start zal gaan in shaa Allah. Inschrijven is nog mogelijk via tiny.cc/geloofsleer2

Wij vragen Allah om succes.

Afbeelding